Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜΙΝΙ Ηatchback JCW 2015: Με 231 ίππους και τον ισχυρότερο κινητήρα της ΜΙΝΙ

ΜΙΝΙ Ηatchback JCW 2015: Με 231 ίππους και τον ισχυρότερο κινητήρα της ΜΙΝΙ «ever»

Η ισχυρότερη εκδοχή της νέας γενιάς του ΜΙΝΙ Ηatchback JCW,  δίνει το στίγμα της στην τρίθυρη εκδοχή της, πριν την επίσημη πρεμιέρα της που θα πραγματοποιηθεί σε αμερικανικό έδαφος.


Ένα χρόνο μετά την παρουσίασή του ως πρωτότυπου στην έκθεση του Detroit στις αρχές του 2014, η κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του MINI Hatchback στην τελική της πλέον μορφή, αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της πληθωρικά compact παρουσίας της πριν την επίσημη πρεμιέρα του.

Το ΜΙΝΙ Ηatchback JCW, στην τρίθυρη εκδοχή του, ανανεώνει το ραντεβού για την έκθεση του Detroit τον προσεχή Ιανουάριο, με την προοπτική να λανσαριστεί αμέσως μετά.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της σχεδίασης, αν και η αισθητική του δείχνει λίγο πιο προσγειωμένη από το concept που προηγήθηκε το MINI Hatchback JCW ξεχωρίζει εύκολα από τα υπόλοιπα της γκάμας και το δεύτερο τη τάξει, Cooper S, χάρη στον πιο επιθετικό προφυλακτήρα με τις επιπλέον εισαγωγές αέρα που καταλαμβάνουν τη θέση για τα φώτα ομίχλης, τα ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα και τις χαρακτηριστικής σχεδίασης ζάντες JCW 17 ιντσών που κρύβουν τις κόκκινες δαγκάνες του ενισχυμένου συστήματος πέδησης της Brembo.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι LED δείκτες αλλαγής πορείας ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν ο αναβαθμισμένος προφυλακτήρας, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης του βελτιωμένου συστήματος εξαγωγής.

Το σκεπτικό της πιο σκληροπυρηνικής οδικής συμπεριφοράς και μεγαλύτερων επιδόσεων ακολουθεί παραδοσιακά και η ανάρτηση υιοθετώντας ένα «αγωνιστικότερο» setup, ενώ στα προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού εντάσσεται και η επιλογή ενεργής ανάρτησης με το σύστημα Dynamic Damping Control.

Τις προδιαγραφές του ΜΙΝΙ Hatchback JCW συμπληρώνει η παρουσία του αναβαθμισμένου ηλεκτρομηχανικού συστήματος διεύθυνσης μεταβλητού λόγου, σύστημα Dynamic Stability Control (DSC) το οποίο περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά συστήματα Dynamic Traction Control το οποίο επιτρέπει ως ένα βαθμό το σπινιάρισμα και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Το εσωτερικό δεν απομακρύνεται από την παραδοσιακή προσέγγιση της ΜΙΝΙ στις JCW εκδόσεις διαθέτοντας sport καθίσματα τα οποία επενδύονται με δέρμα Alcantara στη διχρωμία μαύρου κόκκινου, αντίστοιχης λογικής τιμόνι, πεντάλ και όργανα.

Σε ό,τι αφορά την καρδιά του ΜΙΝΙ Hatchback JCW, θα επωφεληθεί από ένα τετρακύλινδρο δίλιτρο turbo κινητήρα ο οποίος συνοδεύεται από το χαρακτηρισμό του ισχυρότερου κινητήρα που έχει εξοπλίσει ποτέ ΜΙΝΙ παραγωγής. Η ισχύς του turbo μοτέρ ανέρχεται στους 231 ίππους ενώ εξασφαλίζει 320 Nm ροπής διαθέσιμης από τις 1.250 σ.α.λ. Αυτό σημαίνει ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου, το νέο ΜΙΝΙ Ηatchback JCW προσφέρει κατά 10% περισσότερη ισχύ και κατά 23% περισσότερη ροπή.

Από πλευράς επιδόσεων, η γενναιόδωρη ισχύς του κινητήρα μεταφράζεται σε χρόνο 6,3 δευτερόλεπτων για το sprint των 0-100 χλμ./ώρα με το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, ενώ στην περίπτωση του προαιρετικού αυτόματου κιβωτίου ο παραπάνω χρόνος διαμορφώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα.

Επίσης, δεδομένου του χαμηλότερου βάρους σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση του, το νέο MINI Hatchback JCW προσφέρει και χαμηλότερα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που διαμορφώνονται σε 5,7 λίτρα/100 χλμ. και σε 1133 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024