Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
EDAG Light Cocoon Concept: Το sportscar του εκτυπωτή

EDAG Light Cocoon Concept: Το sportscar του εκτυπωτή

Η γερμανική φίρμα προορίζει για την προσεχή ελβετική έκθεση ένα φουτουριστικό sportscar του οποίου το πλαίσιο είναι τυπωμένο με 3D εκτυπωτή και περιβάλλεται από υφασμάτινο αμάξωμα, δίνοντας την δική της εκδοχή ενός ελαφρύτερου μέλλοντος.

Η γερμανική φίρμα EDAG, γνωστή για τις φουτουριστικές της τεχνολογικές εφαρμογές αλλά και την εμπλοκή της στην αεροπλοΐα δίνει το στίγμα ενός sportscar πρωτοτύπου του οποίου το πλαίσιο έχει εκτυπωθεί με 3D εκτυπωτή, προεικονίζοντας το –πολύ- ελαφρύτερο μέλλον.

Εκτός από τον τυπωμένο του «σκελετό», το Light Cocoon διαθέτει υφασμάτινο αμάξωμα το οποίο αποτελείται από ένα πρωτοπόρο διαφανές και αδιάβροχο υλικό, το Texapore Softshell, που σχεδιάστηκε με την βοήθεια της γερμανικής Jack Wolfskin η οποία ειδικεύεται στην εξέλιξη ειδών που αφορούν τα outdoor sports. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η EDAG το ύφασμα από το οποίο αποτελείται το αμάξωμα έχει βάρος μόλις 19 γρ./ τ.μ.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της EDAG, το Light Cocoon είναι εμπνευσμένο από τη σχεδίαση ενός φύλλου, εξ ου και τα νεύρα που φαίνονται να διατρέχουν το σχεδιασμό του αυτοκινήτου και που δεν είναι τίποτα άλλο από τον ίδιο το σκελετό του ο οποίος καθίσταται εμφανής με τη βοήθεια κίτρινου φωτισμού τοποθετημένου κάτω από τις επιφάνειές του.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024