Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατακτώντας το Νότιο Πόλο με τρακτέρ

Κατακτώντας το Νότιο Πόλο με τρακτέρ

Μια 28χρονη Ολλανδή ηθοποιός που διασχίζει τον κόσμο με τρακτέρ, προσθέτει έναν ακόμα προορισμό στον πολυσυλλεκτικό χάρτη της, κατακτώντας το Νότιο Πόλο.


Η Manon Osservoort ή Tractor Girl όπως είναι περισσότερο γνωστή λόγω της εκπομπής της μέσω της οποίας γυρίζει όλο τον κόσμο με τρακτέρ «μαζεύοντας ευχές και όνειρα», όπως λέει η ίδια προσέθεσε ένα ακόμα επίτευγμα στο ταξιδιωτικό της χάρτη, φτάνοντας στο Νότιο Πόλο με –τι άλλο;- τρακτέρ.

Η παράτολμη Ολλανδή ξεκίνησε με την ολιγομελή υποστηρικτική ομάδα της από τη ρωσική βάση Novo στην Ανταρκτική με στόχο να κατακτήσει το Νότιο Πόλο οδηγώντας ένα τρακτέρ MF 5610.

Για να φτάσει έως το σημείο του Νότιου Πόλου έπρεπε να καλύψει 2.500 χλμ. μια απόσταση για την οποία τελικά χρειάστηκε 16 ημέρες συνεχούς πορείας με ταχύτητες από 0,8 έως και 10 χλμ./ώρα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας του ΜF 5610 λειτουργούσε συνεχώς από τις 22 Νοεμβρίου και για τις 16 ημέρες που διήρκεσε η αποστολή.

Όσο για τις μετατροπές στο τρακτέρ, το MF 5610 διέθετε κάποιον επιπλέον εξοπλισμό που του επέτρεψε να αντεπεξέλθει στις συνθήκες του άφθονου χιονιού και πάγου, ενώ ήταν συνδεδεμένο με trailer με επιπλέον καύσιμα και ελαστικά.

Την αποστολή της 28χρονης Ολλανδής που ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου πλαισίωσαν δύο Καναδές εξερευνητές της αρκτικής μάνα-κόρη, ένας Γάλλος μηχανικός, ένας κινηματογραφιστής, ένας Βρετανός υπεύθυνος για τα logistics και οδηγοί για τα υποστηρικτικά Toyota Ηilux pickups.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024