Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΜcLaren Sports Series 2015: H McLaren του... λαού

ΜcLaren Sports Series 2015: H McLaren του… λαού

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται να μεταφέρουν τη σφραγίδα τους στην κατηγορία των «μικρών» sportscars, παρουσιάζοντας σύντομα την μικρότερη αλλά «αυθεντική McLaren» πρότασή τους.


Η βρετανική φίρμα ετοιμάζει την μικρότερη και πιο προσιτή πρότασή της η οποία θα αναλάβει να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η εμβληματική Porsche 911 με τις ισχυρότερες εκδόσεις της και η επιβλητική Mercedes AMG GT.

Ο βενιαμίν της γκάμας της βρετανικής φίρμας έχει ήδη δώσει το στίγμα του μέσω μια σειράς καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων τα οποία αν και καλύπτονται στο σύνολό τους με τα ασύμμετρα γεωμετρικά σχέδια του πλαστικού καμουφλάζ, δίνουν μια σαφή εικόνα της σιλουέτας του και όχι μόνο.

Mπροστά, η Sports Series μιμείται τη σχεδίαση του supecar της McLaren, P1, διαθέτοντας το ίδιο σμιλεμένο καπό με τα χαρακτηριστικά διακριτά φωτιστικά σώματα ενώ συνεχίζοντας προς τα πίσω παρατηρεί κανείς τις ίδιες μυώδεις γραμμές και τις θηριώδεις εισαγωγές αέρα στα «πλευρά» της.

Μια διαφορά που μπορεί να εντοπίσει κανείς σε σχέση με το P1 αλλά και την πιο πρόσφατη 650S, είναι η τοποθέτηση των απολήξεων της εξάτμισης χαμηλότερα στον πίσω προφυλακτήρα.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται επίσης ότι κάτω από τις επιφάνειες της Sports Series θα βρίσκεται μια σμικρυμένη εκδοχή του ανθρακονημάτινου πλαισίου που εξοπλίζει και τα δύο παραπάνω μοντέλα των Βρετανών, στοιχείο που αναμένεται να δώσει στη νέα μικρή McLaren τον τίτλο της ελαφρύτερης της κατηγορίας της.

Τις προδιαγραφές της αναμένεται να συμπληρώσει μια χαμηλότερης ισχύος εκδοχή του οικείου διπλά υπετροφοδοτούμενου V8 των 3,8 λίτρων η οποία ωστόσο αναμένεται να ξεπερνά τους 450 ίππους, παρέχοντας στο βρετανικό sportscar τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις ολοένα και υψηλότερες απαιτήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας η οποία επιβάλλει ίσες δόσεις σε επίπεδο ισχύος, αλλά και δυναμικής οδικής συμπεριφοράς.

Εξάλλου, η βασική υπόσχεση των Βρετανών για το νέο δημιούργημα τους είναι ότι η Sports Series «θα μεταφέρει τις γνωστές αρετές και την αποκλειστικότητα της McLaren στην κατηγορία των sportscar για πρώτη φορά».

Όπως και να έχει δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες πληροφορίες για το νέο, μικρότερο δημιούργημα της McLaren καθώς, πλέον δεν απομένει και πολύς χρόνος μέχρι την πλήρη αποκάλυψή του η οποία θα φιλοξενηθεί η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

Auto Express

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024