Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GLE 63 Coupe 2015: Δύναμη επιβολής

Mercedes-AMG GLE 63 Coupe 2015: Δύναμη επιβολής

Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την παρουσία της στην έκθεση αυτοκινήτου στο Detroit με την παρουσία της κορυφαίας έκδοσης του νέου coupe SUV της, δια χειρός AMG.


Έχοντας δώσει ήδη το στίγμα της απλής εκδοχής του πρώτου coupe SUV της και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει και την κορυφαία έκδοσή του, με την φροντίδα της AMG.

H επιβλητική GLE 63 AMG Coupe η οποία θα είνια διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, απλή και S, στα χνάρια της AMG GT, πραγματοποιεί την εκθεσιακή της πρεμιέρα στο Detroit μαζί με τις απλές εκδοχές του γερμανικού SUV που θα αναλάβει να εκπροσωπήσει μια νέα κατηγορία για την Mercedes-Benz «απέναντι» στην Χ6.

Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της γκάμας χάρη στα LED φωτιστικά σώματα, τη χαρακτηριστική γρίλια και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Την εικόνα συμπληρώνει η την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και οι νέας σχεδίασης, ελαφρού κράματος ζάντες που «ντύνουν» τους τροχούς των 22 ιντσών.

Το εσωτερικό μιμείται αυτό των απλών εκδόσεων, διαθέτοντας ωστόσο sport τιμόνι και καθίσματα λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, ενώ το ταμπλό επενδύεται με δέρμα. Το παρών δίνουν επίσης ατσάλινα πεντάλ, ένα ηχοσύστημα Harman Kardon και, φυσικά, τα διακριτικά της AMG.

Στα σπλάχνα της GLE 63 AMG Coupe φιλοξενείται ένας twin-turbo V8 των 5,5 λίτρων που, όπως συμβαίνει και με την AMG GT θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδοχές ισχύος 557 και 700 Nm ροπής και 585 ίππων και 760 Nm ροπής.

Σε κάθε περίπτωση ο κινητήρας συνδυάζεται με το κιβώτιο Speedshift Plus 7G-Tronic και σύστημα τετρακίνησης.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα στο κορυφαίο γερμανικό coupe-SUV να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα (S ) και 4,3 για τη λιγότερο ισχυρή εκδοχή της, ενώ η μέγιστη ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η παρουσία μιας sport ενεργής ανάρτησης με το σύστημα AMG Ride Control, το οικείο από την S-Class σύστημα, Active Curve, ενισχυμένο σύστημα πέδησης καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης.

auto.in.gr

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024