Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz C 450 AMG Sport 2015: H μικρή -και θαυματουργή- AMG

Mercedes-Benz C 450 AMG Sport 2015: H μικρή -και θαυματουργή- AMG

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει στην αμερικανική έκθεση του Detroit τη δεύτερη προσθήκη στην νέα, «μικρή AMG» γκάμα εκδόσεων της Mercedes-Benz, παρουσιάζοντας την αντίστοιχη έκδοση της C-Class που θα τοποθετηθεί κάτω από την κορυφαία C 63 AMG δίνοντας στο Affalterbach πρόσβαση σε ένα ακόμα ευρύτερο κοινό.


Πιστή στην υπόσχεσή της, η γερμανική φίρμα εγκαινιάζει από την έκθεση του Detroit μια νέα σειρά εκδόσεων AMG, οι οποίες θα τοποθετηθούν χαμηλότερα στην γκάμα από τις μέχρι σήμερα γνωστές AMG εκδόσεις μοντέλων της Mercedes-Benz, προσφέροντας, ωστόσο υψηλές επιδόσεις και διαθέτοντας χαρακτηριστικά αντάξια του Affalterbach.

Έτσι, με την αρχή να έχει ήδη γίνει με την αποκάλυψη των τεχνικών προδιαγραφών της GLE 450 AMG Coupe η οποία πραγματοποιεί το επίσημο εκθεσιακό ντεμπούτο της στο Detroit μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις του νέου coupe SUV μοντέλου, τη σκυτάλη παίρνει η C 450 AMG Sport η οποία επίσης πραγματοποιεί την πρεμιέρα της στην αμερικανική έκθεση.

Η C 450 AMG Sport εξοπλίζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 χωρητικότητας 3,0 λίτρων κινητήρα που εξοπλίζει και την έκδοση C 400 με τη διαφορά ότι πλέον η ισχύς ανέρχεται σε 367 ίππους και 520 Nm ροπής διαθέσιμης μεταξύ 2.000 και 4.200 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων 7G-Tronic Plus, ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του συστήματος 4MATIC το οποίο έχει τροποποιηθεί για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης, κατανέμοντας την ροπή σε αναλογία 33/67 στους πίσω τροχούς.

Ο παραπάνω συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα στην «μικρή ΑΜG» έκδοση της C-Class να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα στην Sedan έκδοσής της και σε 5,0 δευτερόλεπτα στην Estate ενώ η μέγιστη ταχύτητα της ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνουν μια σειρά στοιχείων που προέρχονται από την κορυφαία C 63 AMG έκδοση όπως η σπορ ρυθμιζόμενη ανάρτηση AMG Ride Control αλλά και τα προγράμματα οδήγησης, Sport και Sport Plus που έχουν αναπροσαρμοστεί στα μέτρα του Affalterbach.

Αναβαθμισμένο δια χειρός AMG είναι και το σύστημα διεύθυνσης, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν τα αεριζόμενα δισκόφρενα από ατσάλι διάστασεων 360 mm μπροστά και 320 mm πίσω με γκρι δαγκάνες που «κρύβονται» πίσω από τους τροχούς των 18 ιντσών και τις χαρακτηριστικές ζάντες αλουμινίου.

Σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά γνωρίσματά της ως «γνήσιου παιδιού» του Affalterbach, η C 450 AMG Sport ξεχωρίζει χάρη στο ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, την τροποποιημένη γρίλια, τις πιο ματ απολήξεις της εξάτμισης το spoiler στο πίσω τμήμα τα μαύρα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών.

Αντίστοιχου AMG ύφους είναι και οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό όπου κυριαρχούν στοιχεία όπως τα σπορ τιμόνι και καθίσματα με τις κόκκινες ζώνες και του ίδιου χρώματος ραφές και τα πεντάλ αλουμινίου.

auto.in.gr

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024