Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Kadjar 2016: Γαλλική SUV αντεπίθεση

Renault Kadjar 2016: Γαλλική SUV αντεπίθεση

Την επόμενη crossover προσθήκη στην γκάμα της ετοιμάζει η Renault δίνοντας τη δική της εκδοχή για τη δημοφιλή κατηγορία όπου κυριαρχεί το Qashqai και στο οποίο αναμένεται να βασιστεί το γαλλικό SUV.


Ένα μεγαλύτερο crossover ανακοίνωσε η γαλλική φίρμα ως την επόμενη προσθήκη της γκάμας της και το οποίο θα αναλάβει να «αντιμετωπίσει» μοντέλα όπως το Qashqai και τo Skoda Yeti.

To νέο μοντέλο ονομάζεται Kadjar και αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2015 με την προοπτική να πραγματοποιήσει το εκθεσιακό του ντεμπούτο στη Γενεύη, τον προσεχή Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία για το νέο μοντέλο, ξεκινώντας από το κάπως παράξενο όνομά του, σύμφωνα με την Renault, το πρώτο συνθετικό «Kad» προέρχεται από την λέξη «quad» παραπέμποντας στη δυνατότητα τετρακίνησης, ενώ το δεύτερο συνθετικό «Jar», από τη γαλλική λέξη jaillir, επιλέχθηκε για να δώσει το στίγμα της ευελιξίας ενός αυτοκινήτου που μπορεί να κινηθεί παντού σαν το νερό.

Αφετηρία του νέου γαλλικού SUV θα αποτελέσει η πλατφόρμα CMF η οποία αποτελεί προϊόν κοινής εξέλιξης των Renault-Nissan και όπου, βασίζεται και η δεύτερη γενιά του Qashqai. Με αυτό δεδομένο, το Kadjar αναμένεται να μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με το ιαπωνικό crossover ξεκινώντας από τους κινητήρες και φτάνοντας ως τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων.

Αναφορικά με το σχεδιασμό του Kadjar το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα πάνω από το Captur, οι σχεδιαστές των Γάλλων αναμένεται να αντλήσουν επιρροές τόσο από το μικρότερο SUV τους όσο και από τα concept Dezir και Twizy δίνοντας έμφαση στις καμπύλες φόρμες.

Auto Express

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024