Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επένδυση ενός δισ. δολαρίων σε δίκτυο εμπόρων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο G. Soros

Επένδυση ενός δισ. δολαρίων σε δίκτυο εμπόρων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο G. Soros

Ο χώρος της εμπορίας αυτοκινήτου φέρεται να προσείλκυσε το ενδιαφέρον του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου με την αντίστοιχη κίνηση, εξαγοράς δικτύου εμπόρων από την Soros Fund Management να θεωρείται απλώς θέμα χρόνου.

Στο χώρο του αυτοκινήτου φέρεται να στρέφεται, σύμφωνα με πηγές, ο George Soros επενδύοντας στην αγοράς δικτύου εμπόρων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ

Το ενδιαφέρον του George Soros για το αυτοκίνητο φέρεται να αποκάλυψε εκπρόσωπος της Soros Fund Management, σε δείπνο, στο πλαίσιο της συνάντησης του National Automobile Dealers Association των ΗΠΑ (Εθνικός Σύνδεσμος Εμπόρων Αυτοκινήτου) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/1/2014 στο San Franscisco.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους απ΄όπου και προήλθε η πληροφορία, το πόσο που προτίθεται να δαπανήσει μέσω της επενδυτικής εταιρείας του, Soros Fund Management, για την αγορά δικτύου εμπόρων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο 84χρονος, ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός έχει περιουσία 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που συνεπάγεται ότι αν τελικώς το παραπάνω σενάριο ευοδωθεί, ο G. Soros θα επενδύσει σχεδόν το 4,5% της περιουσίας του στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονικό πλαίσιο για την νέα κίνηση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πλέον, όλα είναι θέμα χρόνου, καθώς «τους αρέσει ο χώρος του αυτοκινήτου και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επιβιβαστούν σε αυτόν».

Εξάλλου, ο George Soros δεν είναι ο μοναδικός μεγαλοεπενδυτής που επιλέγει το συγκεκριμένο τομέα, καθώς προσφάτως, τον Οκτώβριο του 2014, το ίδιο ακριβώς έπραξε και Warren Buffet ο οποίος μέσω της δικής του επενδυτικής του εταιρείας Berkshire Hathaway, εξαγόρασε, τον όμιλο Van Tuyl, το μεγαλύτερο δίκτυο εμπόρων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά το νέο επενδυτικό ενδιαφέρον του G. Soros, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το δίκτυο εμπόρων, η Soros Fund Management αναζητά στοιχεία και πραγματοποιεί διευρευνητικές επαφές για την αγορά δικτύου εμπόρων αυτοκινήτου εδώ και περίπου ένα χρόνο.

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024