Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηonda Civic Type R 2015: Το ελβετικό ραντεβού του σαμουράι

Ηonda Civic Type R 2015: Το ελβετικό ραντεβού του σαμουράι

Αντίστροφή μέτρηση για το ιαπωνικό “hot hatch” που θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του ως έκδοσης παραγωγής στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε την παρουσίαση του Honda Civic Type R –ως έκδοσης παραγωγής πλέον- στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Αν και οι Ιάπωνες έχουν δημοσιοποιήσει αρκετά teaser και εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης της ισχυρότερης εκδοχής του ιαπωνικού hatchback παραμένουν φειδωλοί σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Οδηγός, για την εμφάνιση του Civic Type R αναμένεται να αποτελέσει το αντίστοιχο concept car που παρουσιάστηκε στην παρισινή έκθεση το φθινόπωρο του 2014, με το ιαπωνικό hatchback να διατηρεί, και στην έκδοση παραγωγής, τη χαρακτηριστική πίσω αεροτομή και την πιο επιθετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση των προφυλακτήρων και των επιφανειών του αμαξώματος, σε μια ωστόσο πιο ρεαλιστική προσέγγιση.

Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία ενός τετρακύλινδρου turbo κινητήρα 2,0 λίτρων με ισχύ που θα ξεπερνά τους 280 ίππους όπως έχει ανακοινώσει η Honda.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ιαπώνων, το Civic Type R θα διαθέτει μια αναβαθμισμένη σπορ ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Επιπλέον, εκτός από τις ρυθμίσεις του πλαισίου ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του κινητήρα μέσω της επιλογής του προγράμματος R+ που θα συμπεριληφθεί στα «συν» της έκδοσης.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024