Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ford Focus RS 2015: Τετρακίνητος μύθος

Ford Focus RS 2015: Τετρακίνητος μύθος

Σύστημα τετρακίνησης και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης που θα ξεπερνά σε ισχύ τους 320 ίππους θα διαθέτει η τρίτη κατά σειρά γενιά του Focus RS.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τους τελευταίους μήνες είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το ισχυρότερο Focus παραγωγής αποκαλύφθηκε κρύβοντας κάτω από το καπό του έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,3 λίτρων και απόδοσης μεγαλύτερης των 320 ίππων.

Έκπληξη αποτέλεσε, αντιθέτως, η απόφαση της Ford να εξοπλίσει το νέο Focus RS με σύστημα τετρακίνησης, σπάζοντας την παράδοση που ήθελε τις κορυφαίες εκδόσεις του μικρομεσαίου hatchback να διαθέτουν κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Αναλυτικότερα, το σύστημα τετρακίνησης του νέου Focus RS απαρτίζεται από δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά. Το πρώτο επιφορτίζεται με την κατανομή της ροπής μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα και το δεύτερο μεταβάλλει το ποσοστό της ροπής που δέχονται οι πίσω τροχοί.

Το κεντρικό διαφορικό του «Ford Performance All-Wheel Drive» έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και το 70% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα, ενώ το δεύτερο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης μπορεί να μεταφέρει έως και το 100% της ροπής που καταλήγει στον εν λόγω άξονα σε έναν από τους δύο πίσω τροχούς.

Τέλος, για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση των μπροστινών τροχών φροντίζει το γνωστό από τις συμβατικές προτάσεις της Ford «Τorque Vectoring Control», το οποίο αξιοποιεί το σύστημα πέδησης ώστε να περιορίσει το φαινόμενο της υποστροφής.

Όπως είναι φυσικό, βελτιωτικές παρεμβάσεις έχει δεχτεί τόσο η ανάρτηση, όσο τα συστήματα πέδησης και διεύθυνσης. Αντιστοίχως, σε συνεργασία με τη Michelin, η Ford προσφέρει δύο ειδικές σειρές ελαστικών, με την πρώτη να απευθύνεται σε εκείνους που θα κινηθούν σε δημόσιους δρόμους και τη δεύτερη σε εκείνους που θα δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα σιρκουί.

Η κορυφαία έκδοση του νέου Focus γίνεται η 30η πρόταση της Ford που φορά τα διακριτικά «RS» και η πρώτη μετά το Siera RS Cosworth του 1985 και το Escort RS Cosworth του 1992 που προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές του ισχυρότερους Ford Focus όλων των εποχών αναμένεται να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024