Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayman GT4 2015: Σε νέες «απάτητες» κορυφές επιδόσεων

Porsche Cayman GT4 2015: Σε νέες «απάτητες» κορυφές επιδόσεων

Η Porsche δημοσιοποιεί τα στοιχεία της νέας κορυφαίας, αγωνιστικού προσανατολισμού, έκδοσης της Cayman, GT4, που σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα αποτελεί έμπρακτη δήλωση για τη δέσμευσή της στη δημιουργία αυθεντικών sportscar.


Μετά από πλήθος κατασκοπικών λήψεων η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας ισχυρότερης έκδοσης της Cayman η οποία θα φορά τα διακριτικά GT4.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις η νέα Cayman GT4 «αποτελεί μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Porsche θα συνεχίσει να παρουσιάζει σκληροπυρηνικά coupe sports car στο μέλλον».

Ξεκινώντας από τα νέα της εξωτερικά χαρακτηριστικά, η Cayman GT4 έχει ένα επιθετικότερα σχεδιασμένο μπροστινό τμήμα με νέο splitter και τη χαρακτηριστικής απόχρωσης νέα γρίλια.

Προχωρώντας προς τα πίσω, στα «πλευρά» του αμαξώματος, ξεχωρίζουν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα ενώ στο πίσω τμήμα δεσπόζει μια μεγάλη αεροτομή και χαμηλότερα διακρίνεται ο ανασχεδιασμένος αεροδυναμικός διαχύτης και οι κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι κόκκινες δαγκάνες του πανίσχυρου συστήματος πέδησης που προέρχεται από την 911 GT3, ενώ αξιοποιείται και μια πιο σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση που μειώνει την απόσταση της GT4 από το έδαφος κατά 3,0, ακόμα, εκατοστά.

Στο επίκεντρο όλων των παραπάνω βελτιώσεων βρίσκεται ο γνωστός από την 911 «flat six» των 3,8 λίτρων η απόδοση του οποίου διαμορφώνεται σε 385 ίππους. Το σύνολο συμπληρώνει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στο γερμανικό coupe να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 295 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, μιμείται αυτό της μέχρι πρότινος κορυφαίας έκδοσής της Cayman, GTS, ωστόσο, εμπλουτίζεται με νέα σπορ καθίσματα επενδεδυμένα με δέρμα Alcantara και σπορ τιμόνι.

Για όσους οι παραπάνω προδιαγραφές δεν είναι ήδη αρκετά εκκεντρικές, η GT4 συνοδεύεται από μια εκτεταμένη λίστα εξοπλισμού, αντίστοιχου του προσανατολισμού της και ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα επιλογής κεραμικών δισκόφρενων, καθισμάτων με σκελετό από ανθρακονήματα, ένα ειδικά διαμορφωμένο για την GT4, Chrono Package που σε συνδυασμό με την εφαρμογή Track Precision επιτρέπουν την ακριβή καταγραφή και την αξιολόγηση των επιδόσεων του οδηγού της στην πίστα.

auto.in.gr

Sports in

Ανανεώνει με τους Κινγκς ο Μπράουν- Τι σημαίνει αυτό για τον Βεζένκοφ

Οι Σακραμέντο Κινγκς σκέφτονται να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Μάικ Μπράουν και μάλιστα με αυξημένες αποδοχές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024