Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Corsa OPC 2015: «Κλειδώνει» -επισήμως- στους 207 ίππους

Opel Corsa OPC 2015: «Κλειδώνει» -επισήμως- στους 207 ίππους

Η ακολουθία από teaser, κατασκοπικές λήψεις και διαρροές σταματάει κάπου εδώ με τη επίσημη αποκάλυψη του «real thing», το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, τον προσεχή Μάρτιο.


Μετά τη διαρροή… εκ Βρετανίας που πρόδωσε την εξωτερική εμφάνιση της ισχυρότερης έκδοσης του Corsa με τα σήματα της Vauxhall, το γερμανικό supermini αποκαλύπτεται και επισήμως στην… «ηπειρωτικά ευρωπαϊκή» του εκδοχή με τα γνώριμα διακριτικά της Opel.

Σύμφωνα με την πλήρη και επίσημη εικόνα, το νέο OPC ξεχωρίζει από το επιθετικότερο bodykit με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα με το μεταλλικό περίγραμμα, τα πιο αεροδυναμικά ξαναγραμμένα, πλευρικά τμήματα, ενώ την «όψη» συμπληρώνει και μια επιπλέον «οπή» στο καπό που συντείνει στην εντύπωση δυναμισμού.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης δια χειρός Remus, ο χαρακτηριστικός αεροδυναμικός διαχύτης ενώ την εικόνα συμπληρώνει η μεγάλη αεροτομή η οποία διατίθεται ως προαιρετικό στοιχείο του εξοπλισμού για εκείνους που αποσκοπούν να εξαντλήσουν τις δυνατότητες του ισχυρού supermini. Στο βασικό εξοπλισμό προσφέρεται μια μικρότερη και πιο διακριτική αεροτομή.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει ένα σετ ελαστικών της Michelin διάστασεων 214/45 R17 πίσω από τα βρίσκεται ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με δισκόφρενα 308 mm στο μπροστινό άξονα.

Την ισχύ του χαρακτηριστικά… «μπλε» supermini εξασφαλίζει ένας turbo τετρακύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 1,6 λίτρων με απόδοση 207 ίππων και 280 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς με τη συνδρομή ενός βελτιωμένου μηχανικού κιβωτίου έξι ταχυτήτων με κοντές σχέσεις. Ως αποτέλεσμα το γερμανικό supermini επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστή του ταχύτητα διαμορφώνεται σε 230 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά το θάλαμο επιβατών, το OPC στίγμα δίνουν τα Recaro καθίσματα, το σπορ δερμάτινο τιμόνι ο αντίστοιχου προσανατολισμού επιλογέας του κιβωτίου και τα μεταλλικά πεντάλ, ενώ το παρών, δίνει και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της φίρμας IntelliLink.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024