Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι αποδοτικότεροι κινητήρες και εξοπλισμός για το Citroen DS 4

Νέοι αποδοτικότεροι κινητήρες και εξοπλισμός για το Citroen DS 4

To DS 4 εμπλουτίζει την γκάμα με νέας τεχνολογίας κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου του ομίλου PSA, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και την ισχύ του και ολοκληρώνοντας την Euro 6 αναβάθμιση της γκάμας του που ξεκίνησε στα τέλη του 2014.

Μια σειρά επιπλέον βελτιώσεων για το DS4 ανακοίνωσαν οι Γάλλοι με τον πρώτο λόγο να ανήκει στους νέους κινητήρες, προδιαγραφών Euro 6 στο σύνολο τους, που εντάσσονται στην γκάμα, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα του γαλλικού μοντέλου, σε συνάρτηση και με τις υπόλοιπες πρόσφατες προσθήκες στην γκάμα, τον τρικύλινδρο βενζίνης και το μοτέρ BlueHDi 120 από το φθινόπωρο του 2014.

Ξεκινώντας από τον νέο κινητήρα βενζίνης, πρόκειται για τον γνωστό THP 165 των 1,6 λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου σε 5,5 λίτρα/100 χλμ. (μέγεθος βελτιωμένο κατά 29% έναντι του THP 160 που αντικαθιστά) και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε κάτω από τα 130 γρ./χλμ. προσφέροντας παράλληλα 240 Nm ροπής.

Η άλλη νέα προσθήκη είναι ο δίλιτρος diesel BlueHDi των 150 ίππων και των 370 Nm ροπής o οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και προσφέρει κατά 20% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και επιπλέον 50 Nm ροπής σε σχέση με τον HDi 135.

Αναλυτικότερα, τα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της αντίστοιχης έκδοσης του DS4 περιορίζονται σε 3,9 λίτρα/100 χλμ. και σε 100 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται και σε μεγαλύτερη εκδοχή ισχύος, με 180 ίππους και 400 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η τιμή κατανάλωσης καυσίμου της συγκεκριμένης έκδοσης του DS4 περιορίζεται σε 4,3 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 113 γρ./χλμ.

Παράλληλα με τις προσθήκες στην γκάμα κινητήρων το DS4 αποκτά και την τελευταία εκδοχή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Citroen, με οθόνη αφής επτά ιντσών, αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης και πιο χρηστικές εφαρμογές που αυξάνουν την εργονομία. Στα νέα στοιχεία εξοπλισμού ανήκει επίσης και το σύστημα keyless entry των Γάλλων HFAS το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει το αυτοκίνητο, έχοντας απλά τα κλειδιά στην τσέπη του.

auto.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024