Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW Σειρά 2 Gran Tourer 2015: Οικογενειακή υπόθεση

BMW Σειρά 2 Gran Tourer 2015: Οικογενειακή υπόθεση

Μετά την είσοδο της στα premium MPV με τη Σειρά 2 Active Tourer η BMW προσθέτει στη φαρέτρα της και με μια επταθέσια εκδοχή της με το όνομα Σειρά 2 Gran Tourer η οποία συνδυάζει τις συνήθεις προδιαγραφές των Βαυαρών με έναν… οικογενειακότερο και πρακτικότερο, από ποτέ, χαρακτήρα σε συμπαγείς, όμως, διαστάσεις.


Μετά από πολλές κατασκοπικές λήψεις και φήμες σε ό,τι αφορά την ονομασία της η βαυαρική φίρμα αποκάλυψε επισήμως την επταθέσια εκδοχή της Σειράς 2 Active Tourer η οποία, τελικά, ονομάζεται Σειρά 2 Gran Tourer.

To νέο μοντέλο συνοδεύεται από το χαρακτηρισμό του «πρώτου premium συμπαγών διαστάσεων μοντέλου με διαστάσεις 4,55 μ. μήκος, 1,8 μ. πλάτος και 1,60 μ. ύψος, που προσφέρει έως και επτά θέσεις», αποτελώντας ουσιαστικά μια μεγαλύτερη εκδοχή της γνωστής Σειράς 2 Αctive Tourer, με την οποία και μοιράζεται την πλειονότητα των σχεδιαστικών και μη χαρακτηριστικών της.

Εξαίρεση βέβαια αποτελούν οι επιμηκυμένες πίσω πόρτες, το ανασχεδιασμένο πίσω τμήμα και το μεγαλύτερο ύψος της οροφής.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό που μιμείται αυτό της Σειράς 2 Active Tourer, με τη διαφορά της προαιρετικής τρίτης σειράς καθισμάτων η οποία, όταν δεν χρησιμοποιείται μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως, στο ίδιο ύψος με το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ προσφέροντας μια ενιαία επιφάνεια. Παράλληλα, η πλάτη του μεσαίου καθίσματος της δεύτερης σειράς καθισμάτων μπορεί να αναδιπλωθεί με το πάτημα ενός κουμπιού, λειτουργώντας ως διαχωριστικό προσφέροντας ακόμα μια επιλογή διαμόρφωσης.

Σε ό,τι αφορά τον όγκο του διαμερίσματος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει από 645 λίτρα όταν χρησιμοποιούνται και οι τρεις σειρές καθισμάτων, 805 με την τρίτη αναδιπλωμένη, ενώ φτάνει τα 1.905 λίτρα και με την αναδίπλωση της δεύτερης σειράς καθισμάτων προσφέροντας ακόμα περισσότερη πρακτικότητα.

Την εικόνα του εσωτερικού συμπληρώνουν μια σειρά από αποθηκευτικές και εργονομικές λύσεις που συμβάλλουν στην πληθώρα των επιλογών διαμόρφωσης του θαλάμου αναλόγως με τις ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η επταθέσια Σειρά 2 Gran Tourer θα είναι διαθέσιμη σε πέντε εκδόσεις απηχώντας αυτές της Active Tourer.

Εφαλτήριο για τις εκδόσεις βενζίνης αποτελεί η 218i η οποία εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου που προσφέρει ισχύ 136 ίππων και 220 Nm ροπής. Η 218i επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 205 χλμ./ώρα.

Ψηλότερα στην γκάμα συναντάμε τον τετρακύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,0 λίτρων ο οποίος εξοπλίζει την έκδοση 220i αποδίδοντας, 192 ίππους και 280 Nm ροπής. Η αντίστοιχη έκδοση του βαυαρικού premium ΜPV ολοκληρώνει το sprint από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανεβαίνει ψηλότερα, στα 223 χλμ./ώρα.

Τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση, 216d εξοπλίζει το τρικύλινδρο μοτέρ του 1,5 λίτρου, αποδίδοντας 116 ίππους και 270 Nm ροπής. Τη σκυτάλη παίρνει η έκδοση 218d με τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει 150 ίππους και 330 Nm ροπής.

Στην κορυφή της πετρελαιοκίνητης γκάμας βρίσκεται η τετρακίνητη 220d xDrive όπου ένας δίλιτρος κινητήρας απόδοσης 190 ίππων και 400 Nm ροπής συνδυάζεται «de facto» με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ως αποτέλεσμα η τετρακίνητη έκδοση της Σειράς 2 Active Tourer επιταχύνει από 0-100 χλμ./ωρα σε 7,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστή της ταχύτητα διαμορφώνεται σε 218 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024