Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT3 2016: Αγωνιστικό ραντεβού στη Γενεύη

Mercedes-AMG GT3 2016: Αγωνιστικό ραντεβού στη Γενεύη

Η κορυφαία αγωνιστική έκδοση του νέου sportscar των Γερμανών δίνει το στίγμα της, επιβεβαιώνοντας μια πρώτη γνωριμία με το κοινό, στην επικείμενη ελβετική έκθεση που ανοίγει αυλαία στις 3 Μαρτίου.


Πιστή στις υποσχέσεις που είχε δώσει το Νοέμβριο του 2014, η γερμανική φίρμα δίνει το στίγμα της κορυφαίας αγωνιστικής έκδοσης του νέου της sportscar, δημοσιοποιώντας τα πρώτα σκίτσα και ανανεώνοντας το ραντεβού του με το κοινό για την επικείμενη ελβετική έκθεση.

Η ΑΜG-GT3 θα αντικαταστήσει την SLS AMG GT3 υποκαθιστώντας την στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις από τη σεζόν του 2016. Αυτό σημαίνει ότι οι προδιαγραφές της αγωνιστικής έκδοσης του γερμανικού sports car θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτές της FIA για τα GT3.

Όπως προκύπτει από αυτήν την πρώτη… σκιαγράφηση του γερμανικού μοντέλου, η ΑΜG-GT3 θα έχει μεγαλύτερο πλάτος, πιο διογκωμένους θόλους, περισσότερες εισαγωγές αέρα και μια μεγάλη αεροτομή η οποία θα εξασφαλίζει την απαραίτητη κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα, κρατώντας την «καρφωμένη» στην άσφαλτο ανεξαρτήτως ταχύτητας.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τεχνικά χαρακτηριστικά για την πιο ακραία έκφανση της AMG-GT ωστόσο, η πρώτη της εμφάνιση στη Γενεύη, αν και δεν θα είναι η τελική, αναμένεται να προσφέρει ορισμένα στοιχεία για τις εξεζητημένες προδιαγραφές της.

Εξάλλου όπως έχουν ανακοινώσει ήδη οι Γερμανοί, μετά την ελβετική έκθεση η AMG-GT3 θα εξακολουθήσει τις «εξαντλητικές δοκιμές εξέλιξης», προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμη να αναλάβει αγωνιστικές υποχρεώσεις από το 2016.

auto.in.gr

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024