Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Superb 2015: Δύναμη επιβολής

Skoda Superb 2015: Δύναμη επιβολής

Το νέο Superb αποκαλύπτεται προβάλλοντας δυναμικότερες αναλογίες και προσφέροντας περισσότερη ευρυχωρία από ποτέ χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο στην έξυπνη σχεδίαση αλλά και στον εξοπλιστικό του πλούτο που υπόσχεται να μεγιστοποιήσει το δίπτυχο άνεσης-χρηστικότητας.


Μετά από πολλαπλά teaser, η Skoda έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Superb το οποίο θα πραγματοποιήσει το εκθεσιακό του ντεμπούτο στην προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει αυλαία στις 3 Μαρτίου.

Η σχεδιαστική προσέγγιση της Skoda στο νέο Superb εστιάζει σε μια πιο επιβλητική και ταυτόχρονα κομψότερη παρουσία που χαρακτηρίζεται από τις έντονες πτυχώσεις στο αμάξωμα τους κοντούς προβόλους μπροστά και τη λιγότερο τετραγωνισμένη γραμμή οροφής.

Στην «όψη» του νέου Superb εκτός από τη χαρακτηριστική γρίλια της Skoda ξεχωρίζουν τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα -κατ’ επιλογή τεχνολογίας xenon- με τα ενσωματωμένα LED ημέρας, ενώ, όπως σημειώνει η Skoda οι μπροστινοί πρόβολοι έχουν συρρικνωθεί κατά 6,1 εκατοστά προς όφελος μιας συνολικής εικόνας δυναμικής κομψότητας.

Αντιθέτως, αυξημένο κατά 8,0 εκατοστά είναι το μεταξόνιο του μοντέλου το οποίο έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με την νέα, όγδοη γενιά του VW Passat (στοιχείο που το καθιστά και κατά 75 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του), εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό με τη συνδρομή και μιας πιο έξυπνης διάταξης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την Skoda ο χώρος για τα κάτω άκρα των επιβαινόντων στο πίσω κάθισμα ανέρχεται στα 15,7 εκατοστά, ενώ ο διαθέσιμος χώρος καθ’ ύψος διαμορφώνεται στα 98,0 εκατοστά μεγέθη που αποτελούν ορόσημο για την κατηγορία. Το «sprint» των μεγεθών ευρυχωρίας του νέου Superb συμπληρώνει ο όγκος του διαμερίσματος αποσκευών ο οποίος αυξάνεται κατά 30 λίτρα, φτάνοντας τα 625 λίτρα.

Παράλληλα με τις περγαμηνές ευρυχωρίας του το Superb φιλοδοξεί να διεκδικήσει αντίστοιχες περγαμηνές άνεσης και τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του με την Skoda να προσφέρει τέσσερις επιλογές για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και ένα με λειτουργικό Apple CarPlay και Android Auto για την ευκολότερη διασύνδεση και διαχείριση smartphones μέσω του infotainment.

Παράλληλα, στις επιλογές εξοπλισμού του συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, θερμαινόμενα καθίσματα, πανοραμική ηλιοροφή, σύστημα τριζωνικού κλιματισμού και ηχοσύστημα Canton με 12 ηχεία.

Επίσης ως γνήσιο Skoda, το Superb διαθέτει 29 χρηστικές λύσεις από τον κατά,λογο “Simply Clever” όπως τραπεζάκια για τα πίσω καθίσματα, φακό τεχνολογίας LED και «εργοστασιακές» ομπρέλες που τοποθετούνται σε κάθε μία από τις μπροστινές πόρτες.

Σε επίπεδο ασφάλειας το νέο μοντέλο της Skoda διαθέτει στον εξοπλισμό του Adaptive Cruise Control, Crew Protect Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist καθώς και το νέο σύστημα Emergency Assist το οποίο ακινητοποιεί το όχημα αν διαπιστώσει ότι ο οδηγός δεν είναι σε θέση να το οδηγήσει.

Πλούσιες είναι οι επιλογές και σε ό,τι αφορά τους κινητήρες με το Superb να προσφέρει οκτώ επιλογές προδιαγραφών Euro 6 οι οποίες εξοπλίζονται στο σύνολό τους με σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. H γκάμα βενζίνης αποτελείται από πέντε κινητήρες TSI με ισχύ από 125 έως και 280 ίππους, ενώ τα τρία μοτέρ πετρελαίου TDI αποδίδουν από 120 έως 190 ίππους.

Εκτός από τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση όλοι οι κινητήρες προσφέρουν τη δυνατότητα συνδυασμού τους με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ τέσσερις θα μπορούν να συνδυαστούν και με σύστημα τετρακίνησης.

Τις προδιαγραφές του νέου Superb συμπληρώνει η νέα ανάρτηση η οποία αποτελείται από γόνατα MacPherson στον μπροστινό άξονα και πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024