Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Honda HR-V 2015: Η επιστροφή

Honda HR-V 2015: Η επιστροφή

Η ιαπωνική φίρμα κάνει τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης παραγωγής του HR-V το οποίο επιστρέφει μετά από μακρόχρονη απουσία στην γκάμα της Honda φιλοδοξώντας να επαναπροσδιορίσει τα όρια της κατηγορίας του σε επίπεδο ευρυχωρίας.


Κάτι παραπάνω από 15 χρόνια από την πρώτη του γενιά η οποία εισήγαγε τον… αστισμό στο λεξιλόγιο των SUV, το HR-V επιστρέφει, με αφετηρία την 85η έκθεση της Γενεύης όπου θα παρουσιαστεί ως έκδοση παραγωγής, πλέον, για την γηραιά ήπειρο.

Οι πρώτες εικόνες του ως έκδοσης παραγωγής δείχνουν ότι η Honda αποφάσισε να ακολουθήσει μέχρι «κεραίας» τη σχεδίαση του concept car που προηγήθηκε στην έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο του 2014, επιλέγοντας να αποφύγει τις αισθητικές εκπλήξεις και παραδίδοντας ένα επιβλητικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα παρά το μήκος των 4,30 μέτρων.

Σε αντίθετη κατεύθυνση με το συμπαγές του αποτύπωμα υπόσχονται να κινηθούν και οι χώροι του εσωτερικού που διεκδικούν την πρωτιά της κατηγορίας, χάρη στην έξυπνη διάταξη και στον επιπλέον χώρο που προέκυψε με την μετακίνηση της δεξαμενής καυσίμου κάτω από τα μπροστινά καθίσματα.

Στην εργονομία συμβάλλουν τα γνωστά καθίσματα της Honda Magic Seats τα οποία προσφέρουν δυνατότητα αναδίπλωσης κατά 60/40 ενώ τις περγαμηνές ευρυχωρίας συμπληρώνει ο χώρος αποσκευών ο οποίος ανέρχεται σε 453 λίτρα και φτάνει έως και τα 1.026 λίτρα.

Το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη αφής 5,0 ιντσών -7,0 για τις πλουσιότερες εξοπλιστικά εκδόσεις διαθέτει λειτουργικό Andrοid 4.0.4 και επωφελείται από σύστημα πλοήγησης της Garmin, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα εμπλουτισμού του με επιπλέον χρηστικές εφαρμογές από το Honda App Center. Επίσης, προσφέρει μια πληθώρα δυνατοτήτων διασύνδεσης συσκευών μέσω USB, DMI, Bluetooth, Wi-Fi και MirrorLink.

Το Honda HR-V διαθέτει γενναιόδωρο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας ο οποίος αναλόγως και την έκδοση περιλαμβάνει Advanced Driver Assist, City Brake Active Assist, Intelligent Speed Assist, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning και Traffic Sign Recognition.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες το HR-V θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη με δύο επιλογές, ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης i-VTEC 1,5 λίτρων με ισχύ 130 ίππους και ένα μοτέρ πετρελαίου χωρητικότητας 1,6 λίτρων με απόδοση 120 ίππους. Και οι δύο κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με CVT.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Λαμία – Άρης

LIVE: Λαμία – Άρης. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – Άρης για την 9η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024