Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Vulcan: Βρετανικό ηφαίστειο 800 και πλέον ίππων

Aston Martin Vulcan: Βρετανικό ηφαίστειο 800 και πλέον ίππων

Οι Βρετανοί υπόσχονται να «προσγειώσουν» στην προσεχή έκθεση της Γενεύης ένα αγωνιστικών προδιαγραφών supercar με εξεζητημένες προδιαγραφές που σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, απευθύνεται «στους πραγματικούς εραστές των sports cars, επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία των υπερπολυτελών supercar».


Η βρετανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της «πιο σκληροπυρηνικής δημιουργίας της μέχρι σήμερα» όπως τη χαρακτηρίζει, ενός supercar κατασκευασμένου αποκλειστικά για αγωνιστικές διαδρομές σε πίστα.

Πίσω από τη σχεδίαση του αμαξώματος η οποία συνδυάζει ορισμένα από τα κλασικά αισθητικά στοιχεία της Aston Martin με όσα επιβάλλουν οι ανάγκες αεροδυναμικής ενός αγωνιστικού supercar, κρύβεται ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, ενώ από το ίδιο υλικό κατασκευάζεται ο άξονας μετάδοσης, αλλά και πολλά από τα στοιχεία του εσωτερικού μεταξύ των οποίων η κεντρική κονσόλα, το τούνελ μετάδοσης και το ταμπλό.

Στο ίδιο σκεπτικό της «εξοικονόμησης» βάρους στοιχεία του συστήματος μετάδοσης κατασκευάζονται επίσης από μαγνήσιο ενώ τις προδιαγραφές της συμπληρώνει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και ένα σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo, με αγωνιστικών προδιαγραφών κεραμικά δισκόφρενα με διαστάσεις 380 mm μπροστά και 360 mm πίσω.

H Vulcan διαθέτει μια αναλόγως εξεζητημένη ανάρτηση η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης των αμορτισέρ και των αντιστρεπτικών δοκών. Παράλληλα, ρυθμιζόμενο από τον οδηγό είναι και το ABS, ενώ και το σύστημα traction control μεταβάλει τη λειτουργία του αναλόγως με τις συνθήκες και τις υπόλοιπες παραμέτρους των επιμέρους συστήματων.

Οι παραπάνω προδιαγραφές καλούνται να υποστηρίξουν ένα θηριώδη ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 7,0 λίτρων η ισχύς του οποίου, σύμφωνα με την Aston Martin, ξεπερνά τους 800 ίππους και ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αν και, προς το παρόν, η Aston Martin δεν δημοσιοποιεί τις πλήρεις προδιαγραφές της Vulcan η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, σημειώνει ότι η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι καλύτερη σε σχέση με τα αγωνιστικά GTE του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής της FIA.

auto.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024