Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Touran 2015: Πολυμορφική γενναιοδωρία

VW Touran 2015: Πολυμορφική γενναιοδωρία

Το νέο Touran αποκαλύπτεται και είναι μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο από ποτέ και ενσωματώνει όλες τις αισθητικές και τεχνολογικές εξελίξεις της VW σε κάθε επίπεδο, με τη συνδρομή της νέας αρχιτεκτονικής στην οποία βασίζεται


Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου Touran πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης που ανοίγει αυλαία στις 3 Μαρτίου 2015.

Η νέα γενιά του μοντέλου διατηρεί το γνώριμο τετραγωνισμένο σχήμα ενός τυπικού MPV, υπακούοντας ωστόσο στις πρόσφατες σχεδιαστικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην φίρμα, αποκτώντας μια συνολικά εκσυγχρονισμένη και αναβαθμισμένη εμφάνιση.

Ανεξαρτήτως της αισθητικής του κατεύθυνσης, το Touran, υπόσχεται και μεγαλύτερη ευρυχωρία από ποτέ χάρη στην αύξηση του μεταξονίου του κατά 11,3 εκ. και την παρεπόμενη συνολική αύξηση του μήκους του κατά 13,0 εκατοστά. Στις περγαμηνές ευρυχωρίας του συντείνει και η έξυπνη διάταξη του εσωτερικού το οποίο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο με πέντε ή επτά θέσεις.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική φίρμα το Touran διαθέτει το μεγαλύτερο τις μεγαλύτερες δυνατότητες φόρτωσης στην κατηγορία με την συνδρομή του νέου και πιο ευέλικτου τρόπου αναδίπλωσης των καθισμάτων που προσφέρουν μια ενιαία επιφάνεια με το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ.

Σε απόλυτα μεγέθη, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ έχει αυξηθεί κατά 48 λίτρα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου φτάνοντας τα 1.040 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων τα 1.980 λίτρα.

Η VW υπόσχεται παράλληλα αισθητή ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου του εσωτερικού με πιο προσεγμένα υλικά αλλά και πλουσιότερο εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει την τελευταία εκδοχή συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της VW το οποίο υποστηρίζει συσκευές Android χάρη στο αντίστοιχο λογισμικό Android Auto αλλά και iOS με την συνδρομή του Car Play της Apple. Παράλληλα το Mirror Link επιτρέπει στον οδηγό την εμφάνιση της οθόνης του κινητού στην κεντρική οθόνη αφής του infotainment.

To Τοuran έχει, πλέον, ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου VW, ΜQB, κάτι που σημαίνει ότι παρά τις αυξημένες του διαστάσεις έχει μειώσει και το βάρος του κατά 62 κιλά.

Παράλληλα, επωφελείται από τους νέας γενιάς κινητήρες της γερμανικής φίρμας περιλαμβάνοντας στην γκάμα του μια σειρά υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Αναλυτικότερα η γκάμα βενζίνης ξεκινά από τον TSI των 1,2 λίτρων με απόδοση 102 ίππους, τη σκυτάλη παίρνει ο TSI των 1,4 λίτρων με ισχύ 150 ίππους, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο turbo των 1,8 λίτρων με απόδοση 180 ίππους.

Εφαλτήριο για τις επιλογές diesel αποτελεί ο ΤDI των 1,6 λίτρων με 110 ίππους ενώ την γκάμα συμπληρώνει ένας δίλιτρος TDI σε εκδοχές ισχύος 150 και 190 ίππων. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα stop/start και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 19%.

Τις προδιαγραφές της νέας γενιάς του Touran συμπληρώνει ο γενναιόδωρος κατάλογος εξοπλισμού με συστήματα στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ρυθμιζόμενο cruise control, σύστημα αποτροπής δεύτερης σύγκρουσης μετά από πρόσκρουση, σύστημα αποτροπής σύγκρουσης σε αστικές ταχύτητες, σύστημα προειδοποίησης για κίνηση άλλων οχημάτων στο πίσω τμήμα.

Το προφίλ άνεσης του πολυμορφικού μοντέλου καθορίζει η παρουσία συστημάτων όπως το σύστημα υποβοήθησης με αισθητήρα για το εύκολο άνοιγμα της θύρας του πορτ μπαγκάζ με μια κίνηση του ποδιού, τριζωνικό κλιματισμό και αθέατο μικρόφωνο το οποίο μπορεί να διευκολύνει την επικοινωνία με τους επιβάτες της τελευταίας σειράς καθισμάτων.

auto.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024