Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mitsubishi XR-PHEV II Concept: Ιαπωνικό plug-in υβριδικό SUV σε… ελβετικό φόντο

Mitsubishi XR-PHEV II Concept: Ιαπωνικό plug-in υβριδικό SUV σε… ελβετικό φόντο

Οι Ιάπωνες επιφυλάσσουν για την προσεχή διεθνή έκθεση στη Γενεύη ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο SUV το οποίο σε δεύτερο χρόνο θα περάσει στην παραγωγή ως το δεύτερο plug-in μοντέλο της Mitsubishi.


Η ιαπωνική φίρμα δίνει τα διαπιστευτήρια του plug-in υβριδικού SUV που θα παρουσιάσει στην προσεχή ελβετική έκθεση και το οποίο αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την παραγωγή ενός αντίστοιχου μοντέλου.

To XR-PHEV II Concept, όπως ονομάζεται το τετραθέσιο, έχει διαστάσεις 4,49 μ. μήκος 1,89 μ. πλάτος, 1,62 ύψος και μεταξόνιο 2,67 μέτρα και αποτελεί ουσιαστικά αισθητική και τεχνολογική μετεξέλιξη ενός αντίστοιχου πρωτότυπου που οι Ιάπωνες είχαν παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκυο το 2013.

Εκτός από τα σχεδιαστικά του στοιχεία που υπακούουν στις νεότερες εξελίξεις στον αισθητικό κώδικα της Mitsubishi το XR-PHEV II Concept φιλοξενεί στα σπλάχνα του ένα βελτιωμένο plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο επωφελείται από ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 163 ίππων.

Το σύνολο συμπληρώνει ένας κινητήρας βενζίνης εσωτερικής καύσης και μπαταρίες ιόντων λιθίου 12 kWh. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς, υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα αστικού προσανατολισμού crossover το οποίο σύμφωνα με την Mitsubishi προσφέρει «υψηλά επίπεδα ισχύος και ροπής» και ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να περιορίζονται κάτω από τα 40 γρ./χλμ.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η Mitsubishi, η μετάβαση από την ηλεκτρική, στην υβριδική ή τη συνδυαστική λειτουργία και των δύο κινητήρων συντελείται αυτομάτως ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ και ο οδηγός μπορεί να παρέμβει μεταβάλλοντας το πρόγραμμα οδήγησης.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024