Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT3: Αγωνιστικό πνεύμα από… κούνια

Mercedes-AMG GT3: Αγωνιστικό πνεύμα από… κούνια

Η γερμανική φίρμα δίνει το στίγμα της αγωνιστικής AMG GT3 πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην προσεχή ελβετική έκθεση.


Ακολουθώντας την ροή των πραγμάτων η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας αγωνιστικής έκδοσης του νέου της sports car το οποίο εξελίχθηκε με βάση τις προδιαγραφές της FIA για το πρωτάθλημα GT3.

Η Mercedes-AMG GT3 θα κάνει το ντεμπούτο της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και από εκεί θα ακολουθήσει μια εκτεταμένη φάση δοκιμών και περαιτέρω εξέλιξης προκειμένου να παραδοθεί στις πρώτες ομάδες στα τέλη του 2015.

Σε ό,τι αφορά τα νέα της στοιχεία σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή «απλή» έκδοσή της, η GT3 επωφελείται από ένα νέο body kit «πλούσιο» σε ανθρακονήματα όπου κάθε επιφάνεια έχει μελετηθεί ενδελεχώς και ανασχεδιαστεί προς όφελος καλύτερης αεροδυναμικής.

Έτσι, ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες οι οποίοι αποκτούν τις χαρακτηριστικές πτέρυγες από ανθρακονήματα, το καπό και οι θόλοι αποκτούν εισαγωγές αέρα, ενώ νέες είναι και οι πόρτες. Την εικόνα συμπληρώνουν τα κατώτερα πλευρικά τμήματα και οι πόρτες, ενώ η GT3 αποκτά μια μεγάλη πτέρυγα στο πίσω τμήμα που συνδυάζεται με ένα νέο αεροδυναμικό διαχύτη.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει για την σπαρτιάτικη αισθητική του με τον ατσάλινο κλωβό ασφαλείας, το αγωνιστικό τιμόνι, τους αντίστοιχου προσανατολισμού διακόπτες, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ τόσο το κάθισμα όσο και οι επενδύσεις των επιφανειών αποτελούνται από ανθρακονήματα.

Προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν δημοσιοποιεί τις πλήρεις προδιαγραφές και τα μεγέθη επιδόσεων δηλώνοντας μόνο ότι η GT3 θα εξοπλίζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 των 6,3 λίτρων που εξοπλίζει την προκάτοχό της, SLS AMG GT3.

Όπως και να έχει, η γερμανική φίρμα σημειώνει ότι σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές της, δεν χρειάστηκε να αλλάξουν πολλά, σε σχέση με την απλή AMG-GT, σε ό,τι αφορά την φιλοσοφία των στοιχείων που την συναποτελούμ «αποδεικνύοντας πόσο κοντά βρίσκονται η αγωνιστική τεχνολογία και αυτή που χρησιμοποιείται για τις προτάσεις ευρείας παραγωγής στην AMG».

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024