Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με ηλεκτρική αυτονομία 450 χλμ. το Audi R8 e-tron 2.0

Με ηλεκτρική αυτονομία 450 χλμ. το Audi R8 e-tron 2.0

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει ορισμένες από τις προδιαγραφές της ηλεκτροκίνητης έκδοσης του νέου της sports car, η οποία θα συμπληρώσει την γκάμα περνώντας –αυτήν την φορά- στην παραγωγή.

Παράλληλα με τις πρώτες εικόνες και τις προδιαγραφές της νέας γενιάς του Audi R8 το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση «in flesh» στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, στις 3 Μαρτίου, η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει ορισμένα στοιχεία για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-tron το οποίο, θα περάσει στην παραγωγή από τα τέλη της χρονιάς.

Προς το παρόν η Audi δεν δημοσιοποιεί εικόνες τους ωστόσο, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το R8 e-tron 2.0 όπως το ονομάζει η Audi, θα ακολουθήσει τις σχεδιαστικές επιταγές της νέας γενιάς των συμβατικών V10 εκδόσεων του, παραλλάσσοντας μόνο εκείνα τα στοιχεία που απαιτεί ο αμιγώς ηλεκτροκίνητος χαρακτήρας του.

Όπως και να έχει σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το R8 e-tron 2.0 θα προσφέρει τη διπλάσια και κάτι ακόμα αυτονομία της προηγούμενης εκδοχής του η οποία δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή.

Έτσι η αυτονομία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου sportscar αυξάνεται στα 450 χλμ. –από 215 χλμ.- χάρη στις αυξημένης απόδοσης μπαταρίες ιόντων λιθίου των 92 kWh –έναντι 49 kWh στην προηγούμενη γενιά- οι οποίες, ωστόσο, όπως σημειώνει η Audi δεν καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο ούτε επηρεάζουν αρνητικά τη διάταξη.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τη διάταξή των νέων μπαταριών είναι τοποθετημένες σε σχήμα «Τ» και τοποθετούνται στο τούνελ μετάδοσης και πίσω. Όπως αναφέρει η Audi πρόκειται για νέας γενιάς μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες αποτελούν καρπό εξέλιξης και κατασκευής της Audi ειδικά για τις ανάγκες των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Η επαναφόρτιση των μπαταριών θα απαιτεί «αρκετά λιγότερο από δύο ώρες» όπως αναφέρει η φίρμα, χάρη στην παρουσία του συστήματος Combined Charging System που εφοδιάζει το αυτοκίνητου και επιτρέπει την φόρτιση με συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα.

Εκτός από την αποδοτικότητα των μπαταριών, αισθητά αυξημένη είναι και η ισχύς της νέας γενιάς του R8 e-tron 2.0 το οποίο αξιοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν 462 ίππους και 920 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα το R8 e-tron 2.0 υπόσχεται να επιταχύνει από 0-100 χλμ.ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 210 χλμ./ώρα ή σε 250 χλμ./ώρα αναλόγως με την επιλογή του προγράμματος οδήγησης.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024