Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΒΜW Σειρά 1 Sport Cross 2017: Επί νέας SUV βάσης

ΒΜW Σειρά 1 Sport Cross 2017: Επί νέας SUV βάσης

Το μικρότερο SUV μοντέλο τους ετοιμάζουν οι Βαυαροί, προσφέροντας μια δυναμικότερη, πιο συμπαγών διαστάσεων και πιο στυλιστικά ευσυνείδητη πρόταση -από την νέα επερχόμενη, νέα γενιά της Χ1.


Ένα νέο μικρό SUV μοντέλο ετοιμάζουν οι Βαυαροί το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την Χ1 και απέναντι από το, επίσης επερχόμενο, Q1 της Audi, καθώς η μάχη στην premium compact SUV κατηγορία «φουντώνει» με δεδομένη και την ολοένα αυξημένη απήχηση των μικρών crossover στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η νέα βαυαρική SUV άφιξη θα υιοθετήσει τα διακριτικά Σειρά 1 Sport Cross και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2017. Προς το παρόν, ωστόσο, φέρει την κωδική ονομασία Xcite και βρίσκεται υπό εξέλιξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του νέου SUV.

Ξεκινώντας από τη σχεδιαστική του κατεύθυνση, το νέο βαυαρικό «μικρό» αναμένεται να στοχεύσει σε ένα κοινό που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο δίπτυχο στυλ και δυναμισμός.

Έτσι, εκτός, φυσικά, από τα τυπικά αισθητικά χαρακτηριστικά που καθιστούν αναγνωρίσιμο ένα SUV –και όχι μόνο SUV- της BMW, το νέο μοντέλο θα επενδύσει σε μια δυναμική και ταυτόχρονα ιδιαίτερη εμφάνιση «επιλέγοντας» να αναμίξει χαρακτηριστικά όπως μια coupe οροφή με στοιχεία που εισήγαγε η γκάμα των ηλεκτροκίνητων “i”, έχοντας ως στόχο ένα αστικό νεανικό κοινό με ιδιαίτερη αδυναμία στο στυλ και την τεχνολογία.

Έτσι και το εσωτερικό της νέας Σειράς 1 Sport Cross αναμένεται να αντλήσει τις επιρροές του από τα “i” και κυρίως το i3 υιοθετώντας μια μινιμαλιστική προσέγγιση όπου θα κυριαρχεί η αντίθεση των φυσικών υλικών με το μέταλλο δίνοντας έμφαση στο καινοτόμο design και στα τεχνολογικά gadget. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, ο στόχος του νέου μικρού SUV μοντέλου της BMW είναι, περισσότερο ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα παρά στο δίπτυχο πρακτικότητα-ευρυχωρία.

Όπως και να έχει, κάτω από τις επιφάνειες της νέας Σειράς 1 Sport Cross θα βρεθεί η γνωστή πλέον, από το νέο ΜΙΝΙ Hatchback, αλλά και από τις Σειρές 2 Active Tourer και Gran Tourer, αρχιτεκτονική UKL1 με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και η οποία θα αξιοποιηθεί και από την νέα γενιά της Χ1.

Αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των εκδόσεων της νέας Σειράς 1 Sport Cross θα είναι δικίνητες με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λείψουν από την γκάμα και οι τετρακίνητες εκδόσεις xDrive.

Σε επίπεδο κινητήρων το νέο μικρότερο SUV των Βαυαρών αναμένεται να υιοθετήσει τους νέας γενιάς τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου 1,5 λίτρου που πρωτοσυστήθηκαν με την νέα γενιά των ΜΙΝΙ Hatchback και πλέον είναι ήδη διαθέσιμοι για τα μοντέλα που αποτελούν τη βάση της γκάμας της BMW, ενώ την γκάμα του θα συμπληρώσουν τετρακύλινδροι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024