Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Ranger 2016: Επαγγελματικός πολιτισμός

Ford Ranger 2016: Επαγγελματικός πολιτισμός

Η «μπλε οβάλ» φίρμα παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς pick-up της το οποίο ποντάρει σε περισσότερη αποδοτικότητα και τον πιο τεχνολογικά ενημερωμένο και αναβαθμισμένο θάλαμο επιβατών, διατηρώντας πάντα τα «επαγγελματικά» χαρακτηριστικά του.


Η Ford έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Ranger το οποίο, εκτός από τις ορατές αλλαγές επωφελείται από επιπλέον τεχνολογικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας αλλά και από βελτιώσεις στην γκάμα κινητήρων προς όφελος της αποδοτικότητάς του.

Σε μια διαφορετική προσέγγιση από ό,τι συνηθίζεται στην κατηγορία η «μπλε οβάλ» φίρμα ανασχεδίασε πλήρως το μπροστινό τμήμα του pick-up το οποίο αποκτά τη γνώριμη «όψη» των υπολοίπων μοντέλων της γκάμας της Ford. Στο υπόλοιπο αμάξωμα οι αλλαγές είναι πιο περιορισμένες, με τα ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα να αποτελούν την πιο αισθητή διαφορά.

Μεγαλύτερη είναι η διαφοροποίηση στο εσωτερικό όπου ο στόχος της Ford ήταν «ένα ακόμα πιο άνετο και σύγχρονο περιβάλλον που να παραπέμπει περισσότερο σε αυτοκίνητο».

Έτσι, μαζί με την αναβάθμιση των υλικών, το Ranger διαθέτει την τελευταία εκδοχή infotainment ης Ford, Sync 2, με οθόνη οκτώ ιντσών. Την εικόνα συμπληρώνει ο ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων ο οποίος φέρει δύο έξυπνα σχεδιασμένες ψηφιακές οθόνες εκατέρωθεν του κεντρικά τοποθετημένου ταχύμετρου με ενδείξεις και πληροφορίες για το χειρισμό περιφερειακών συστημάτων αλλά και συσκευών όπως το κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, η Ford έχει προσθέσει δύο σημεία φόρτισης για laptop και άλλες συσκευές.

Εμπλουτισμένο είναι και το εξοπλιστικό παλμαρέ του pick-up περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, ρυθμιζόμενο cruise control, σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, hill descent control και σύστημα ειδοποίησης για ενδεχόμενο κίνδυνο σύγκρουσης.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στην γκάμα κινητήρων με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου. Έτσι, χάρη στον ανασχεδιασμό του συστήματος εξαγωγής του ο Duratorq TDCi των 3,2 λίτρων με 200 ίππους και 470 Nm ροπής υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 18%.

Ανάλογες βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον μικρότερο τετρακύλινδρο των 2,2 λίτρων με απόδοση 160 ίππους και 385 Nm ροπής, ενώ ο ίδιος κινητήρας στην εκδοχή ισχύος των 130 ίππων υπόσχεται βελτιωμένη αποδοτικότητα κατά 22%.

Το ανανεωμένο Ford Ranger θα είναι επίσης διαθέσιμο με κινητήρα βενζίνης Duratec χωρητικότητας 2,5 λίτρων με ισχύ 166 ίππων και 225 Nm ροπής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο Ranger επωφελείται επίσης από νέο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, αναβαθμισμένη ανάρτηση, ενώ όλες οι εκδόσεις διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό start&stop ενώ βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα διαθέσιμα κιβώτια τα οποία έχουν μακρύτερες σχέσεις παίζοντας το δικό τους ρόλο στη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Τις προδιαγραφές –και- του ανανεωμένου Ford Ranger συμπληρώνει η επιλογή συστήματος τετρακίνησης που συνδυάζεται με μπλοκέ πίσω διαφορικό. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Ranger υπόσχεται δύναμη έλξης φορτίου βάρους έως και 3,5 τόνους, ενώ μπορεί να αντεπεξέλθει σε διαδρομές όπου το ύψος του νερού φτάνει έως και τα 80 εκατοστά.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024