Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLE 2016: Ανανέωση με νέο όνομα και plug-in υβριδικές «προεκτάσεις»

Mercedes-Benz GLE 2016: Ανανέωση με νέο όνομα και plug-in υβριδικές «προεκτάσεις»

Το πρώτο plug-in υβριδικό SUV στην γκάμα της αποκτά η Mercedes-Benz με την μορφή της νέας GLE, που συνοδεύει το καινούριο της όνομα με μια σειρά από βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο, σε σχέση με την ML την οποία αντικαθιστά.


Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας GLE η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της σε αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα στην έκθεση της Νέας Υόρκης η οποία ανοίγει τις πύλες της την 1η Απριλίου.

Αποτελώντας ουσιαστικά την ανανεωμένη εκδοχή της ΜL, η GLE, εκτός από το καινούριο της όνομα το οποίο υπακούει στην νέα πιο ορθολογική πολιτική ονοματοδοσίας των Γερμανών, υιοθετεί και μια σειρά ανασχεδιασμένα στοιχεία που φρεσκάρουν την παρουσία της.

Σε αυτά συγκαταλέγονται η ανασχεδιασμένη όψη της την οποία συνιστούν τα νέα φωτιστικά σώματα που πλαισιώνουν την νέα γρίλια. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα επίσης ανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα και οι νέες απολήξεις του συστήματος εξαγωγής που παραπέμπουν σε ένα πιο σπορ μοτίβο.

Πιο αιχμηρή αισθητική υιοθετεί η AMG έκδοση η οποία διαθέτει ένα πιο σπορ σχεδιασμού προφυλακτήρα, τη χαρακτηριστική «μονή» γρίλια των προτάσεων του Affalterbach ενώ την εικόνα συμπληρώνουν ο αεροδυναμικός διαχύτης στο πίσω τμήμα, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών με το φινίρισμα σε γκρι τιτανίου που κρύβουν τις κόκκινες δαγκάνες του αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης.

Στα καινούρια στοιχεία του εσωτερικού της GLE ξεχωρίζουν το νέο τιμόνι με τα περισσότερα χειριστήρια και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με τη χαρακτηριστική οθόνη αφής που εξοπλίζει και τα υπόλοιπα μοντέλα των Γερμανών, ενώ την ανανέωση συμπληρώνει ο σαφώς εμπλουτισμένος κατάλογος σε ό,τι αφορά τα χρώματα και τα υλικά.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η GLE θα είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα εκδόσεων συμπεριλαμβάνοντας στις τάξεις της και το πρώτο plug-in υβριδικό SUV στην ιστορία της Mercedes-Benz.

Η plug-in υβριδική έκδοση, GLE 500 e 4MATIC, συνδυάζει ένα V6 πετρελαιοκινητήρα BlueDIRECT με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου 8,8 kWh. To σύνολο συμπληρώνεται από επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο 7G Tronic PLUS ενώ όπως προδίδούν τα διακριτικά της έκδοσης η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

H συνδυαστική ισχύς του συνόλου διαμορφώνεται σε 442 ίππους και 650 Nm ροπής. Παρά τη γενναιόδωρη ισχύ, χάρη στο υβριδικό σύνολο η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται σε 3,3 λίτρα/100 χλμ και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε μόλις 78 γρ./χλμ. Παράλληλα η plug-in υβριδική έκδοση της GLE μπορεί να κινηθεί για 30 χλμ. βασιζόμενη αποκλειστικά στην ενέργεια των μπαταριών της με ταχύτητα έως και 130 χλμ./ώρα.

Επιπλέον της ιδιαίτερα αποδοτικής plug-in υβριδικής έκδοσης, σύμφωνα με τις συστάσεις των Γερμανών συνολικά, η αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων της GLE έχει μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 17% σε σχέση με την M-Class την οποία αντικαθιστά.

Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εκδόσεις ξεκινώντας από τις «συμβατικές», η GLE θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις diesel και σε ισάριθμες βενζίνης. Στη βάση της diesel γκάμας τοποθετείται ο γνωστός τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,1 λίτρων με ισχύ 204 ίππων και 480 Nm ροπής. Ο ισχυρότερος πετρελαιοκινήτήρας της γκάμας, ένας V6 3,0 λίτρων, αποδίδει 258 ίππους και 620 Nm ροπής.

Εφαλτήριο για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις αποτελεί ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 3,0 λίτρων με ισχύ 333 ίππους και 480 Nm ροπής. Ψηλότερα βρίσκεται ένας V8 με χωρητικότητα 4,7 λίτρα και απόδοση 435 ίππους και 700 Nm ροπής.

Όσοι αναζητούν επιπλέον ισχύ, οι AMG εκδόσεις, απλή και S όπως επιβάλλουν οι πρόσφατες συνήθειες των Γερμανών, προσφέρουν 557 και 700 Nm ροπής (GLE 63 AMG) και 585 ίππους και 760 Nm ροπής για την κορυφαία GLE 63 AMG S έκδοση.

Οι ΑΜG εκδόσεις εξοπλίζονται με τον επιβλητικό V8 των 5,5 λίτρων με την υπογραφή του Affalterbach, ο οποίος σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του SUV, επιτρέπει στην GLE 63 AMG να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και στην ισχυρότερη GLE 63 AMG S σε 4,2 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024