Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιγμα στα pick-up ετοιμάζει η Mercedes-Benz

Άνοιγμα στα pick-up ετοιμάζει η Mercedes-Benz

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει την είσοδο της σε μια ακόμα κατηγορία, μεταφέροντας το premium  «άγγιγμα» της στα pick-up.

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει την είσοδο της σε μια ακόμα κατηγορία, αυτή των pick-up, με το πρώτο αντίστοιχο μοντέλο να δίνει το στίγμα του, ήδη από το 2017.

Θα πρόκειται για ένα pick-up την εξέλιξη του οποίου έχει ήδη αναλάβει το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της φίρμας Mercedes-Benz Vans.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος, Volker Mornhinweg, «Μπορούμε κάλλιστα να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες πελατών που αναζητούν υψηλά επίπεδα χρηστικότητας και ταυτόχρονα την άνεση, την ασφάλεια και τη σχεδίαση που παρέχει ένα επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το project έχει πάρει πράσινο φως εδώ και πέντε χρόνια και έτσι το πρώτο δείγμα γραφής του pick-up μοντέλου αναμένεται το 2017 με την γκάμα εκδόσεων και επιλογών να ολοκληρώνεται έως το 2020.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σχεδιαστική γραμμή του γερμανικού pick-up θα αντλήσει επιρροές από τα πιο πρόσφατα SUV των Γερμανών. Το pick-up της Mercedes-Benz θα αξιοποιήσει ένα πλαίσιο τύπου σκάλας προς όφελος της ανθεκτικότητας και των επαγγελματικών ικανοτήτων του, ωστόσο σε πρώτη φάση θα είναι αποκλειστικά ως διπλόκαμπινο, με το μονοκάμπινο να βρίσκεται υπό εξέταση.

Όπως και να έχει με τις εκδόσεις αμαξώματος, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η γερμανική φίρμα θα επιχειρήσει το εσωτερικό του pick-up της να μην απέχει από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της.

Αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό pick-up αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της πρόσφατης V-Class. Έτσι, αναμένονται όλα τα gadget άνεσης και ασφάλειας, αλλά και η ποιότητα υλικών και κατασκευής των Γερμανών.

Με δεδομένο όμως τον προσανατολισμό της κατηγορίας και την απαιτητική χρήση που επιβάλλει και η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασυμβίβαστη προς τα premium χαρακτήρα, η Mecedes-Benz φαίνεται να έχει ήδη βρει τη λύση προκρίνοντας, δύο, περισσότερο από το συνηθισμένο, διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις, αναλόγως και την αγορά, με την μία προσανατολισμένη στην σκληρή επαγγελματική χρήση και την άλλη, με πιο πολυτελείς προδιαγραφές.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες το νέο επαγγελματικό μοντέλο της Mercedes-Benz αναμένεται να αξιοποιήσει τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μηχανικά σύνολα που να προσφέρουν επιδόσεις και αποδοτικότητα, ενώ σε δεύτερο χρόνο, θα προστεθεί και μια plug-in υβριδική εκδοχή.

Auto Express

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024