Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επένδυση 500 εκατ. δολαρίων για την δημιουργία εργοστασίου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Volvo

Επένδυση 500 εκατ. δολαρίων για την δημιουργία εργοστασίου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Volvo

Την παρουσία της στην αμερικανική αγορά ετοιμάζεται να ενισχύσει η Volvo προαναγγέλοντας την κατασκευή του πρώτου της εργοστασίου επί αμερικανικού εδάφους, παγιώνοντας περαιτέρω την θέση της ως παγκόσμιου παίκτη.

Την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου -του πρώτου της σε αμερικανικό έδαφος- ανακοίνωσε η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο του στόχου της για την περαιτέρω παγκόσμια επέκτασή της και την ενίσχυση της παρουσίας της στην αμερικανική αγορά.

Το ύψος της επένδυσης για την κατασκευή της νέας μονάδας κατασκευής αυτοκινήτων διαμορφώνεται σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι Σουηδοί, μελετώνται διάφορες προτάσεις για την τοποθεσία του η οποία θα ανακοινωθεί σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

«Η Volvo Cars δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τον τίτλο ενός παγκόσμιου κατασκευαστή χωρίς βιομηχανική παρουσία στις ΗΠΑ. Αυτό ακριβώς κάναμε σήμερα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της φίρμας, Hakan Samuelsson στη σχετική ανακοίνωσή του.

«Οι ΗΠΑ αποτελούν νευραλγικό κομμάτι της παγκόσμιας παρουσίας μας και η σημερινή ανακοίνωσή μας καθιστά απολύτως σαφές ότι η σουηδική φίρμα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να μείνει», αναφέρει ο ίδιος.

Οι εργασίες για το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018, οπότε και έχει προγραμματιστεί η έναρξη της παραγωγής του.

Η σουηδική φίρμα δραστηριοποιείται εμπορικά στις ΗΠΑ από το 1955 και όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες της φίρμας, το εργοστάσιο θα συμβάλλει στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου της Volvo για την διάθεση 100.000 μονάδων ετησίως στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιπλέον, το νέο εργοστάσιο θα μεγιστοποιήσει την κατασκευαστική ευελιξία στην αμερικανική αγορά και στην παραγωγή προϊόντων «κομμένων και ραμμένων» στα μέτρα του αμερικανικού κοινού, ενώ θα περιορίσει και τον αντίκτυπο των νομισματικών διακυμάνσεων.

Σημειώνεται ότι η Volvo διαθέτει ήδη δύο εργοστάσια στην Ευρώπη και δύο στην Κίνα, ενώ, όπως υπογραμμίζεται, το νέο εργοστάσιο της φίρμας αποτελεί μέρος του σχεδίου ανανέωσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της φίρμας που ξεκίνησε το 2010.

auto.in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024