Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο “Red Dot - Best of the Best” για την σχεδίαση του νέου Volvo XC90

Βραβείο “Red Dot – Best of the Best” για την σχεδίαση του νέου Volvo XC90

Η συλλογή βραβείων για το νέο XC90 ξεκίνησε πριν καν εμφανιστεί στα σημεία πώλησης της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Την κορυφαία διάκριση του θεσμού Red Dot Award και μια από τις σπουδαιότερες διακρίσεις στον τομέα της σχεδίασης παγκοσμίως, απέσπασε το νέο Volvo XC90, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των πωλήσεων του.

Τα 38 μέλη της επιτροπής, προσωπικότητες κύρους με περγαμηνές στον τομέα του design, επέλεξαν το νέο XC90 για το βραβείο “Best of the Best” ανάμεσα σε 5.000 προϊόντα από 31 κατηγορίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Red Dot Award, o οποίος συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής.

«Το Νέο XC90 αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης της Volvo. Στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία αυτού του αυτοκινήτου, βασιστήκαμε στην κληρονομιά της Volvo, την αυθεντικότητά της και τη σκανδιναβική σχεδίαση. Αλλά κάναμε και κάποια τολμηρά, επαναστατικά βήματα προς τα εμπρός, αποσκοπώντας σε ένα σχεδιαστικό στυλ και ένα επίπεδο κατασκευής πέρα από τα όριά μας.

Είμαι πολύ υπερήφανος που η νέα μας ναυαρχίδα κέρδισε το τόσο μεγάλου κύρους βραβείο ‘Red Dot – Best of the Best’», επεσήμανε ο Thomas Ingenlath, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.

Το βραβείο “Red Dot – Best of the Best” απονέμεται για την πρωτοποριακή σχεδίαση και αποτελεί το κορυφαίο βραβείο Red Dot, αυτό για τη σχεδίαση προϊόντων. Την φετινή χρονιά τα υποψήφια για βράβευση προϊόντα ήταν περισσότερα από 5.000 ενώ μόνο 81 προϊόντα από 31 κατηγορίες έλαβαν την πολυπόθητη διάκριση.

«Εδώ και 60 χρόνια, οι υψηλότερου κύρους ειδικοί έρχονται στο Essen της Γερμανίας για να επιλέξουν τα προϊόντα με την καλύτερη σχεδίαση. Εφέτος είχαμε ρεκόρ συμμετοχών και έναν τεράστιο φόρτο εργασίας για τους κριτές που πρέπει να αξιολογήσουν κάθε ένα προϊόν. Και αυτός ο μεγάλος αριθμός δίνει μια ιδιαίτερη αξία στα βραβεία αυτά.

Οι νικητές του διαγωνισμού σχεδίασης προϊόντων Red Dot Award: Product Design 2015 επέδειξαν προϊόντα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και γι’ αυτό αναγνωρίστηκαν από τον μεγαλύτερο σχεδιαστικό διαγωνισμό στον κόσμο», υπογράμμισε ο καθηγητής Δρ. Peter Zec, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του διαγωνισμού Red Dot Award.

Κλειδί για την υλοποίηση του design του XC90 είναι η νέα Κλιμακωτή Αρχιτεκτονική Προϊόντος SPA (Scalable Product Architecture), στην οποία θα βασίζονται πολλά από τα επόμενα μοντέλα της Volvo και με την οποία επιτεύχθηκαν οι ισορροπημένες αναλογίες του νέου XC90.

Ταυτόχρονα η υιοθέτηση της πρωτοποριακής οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα, που εκφράζει στην πράξη τον τρόπο που η Volvo προσέγγισε τον επανακαθορισμό των πληροφοριακών ενδείξεων και της διαδραστικής επικοινωνίας με το αυτοκίνητο, περιόρισε την περιπλοκότητα και δημιούργησε ένα διαισθητικό περιβάλλον.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024