Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα Toyota RAV4 Hybrid και Lexus RX η πρεμιέρα του νέου «πακέτου» συστημάτων ασφαλείας των Ιαπώνων

Στα Toyota RAV4 Hybrid και Lexus RX η πρεμιέρα του νέου «πακέτου» συστημάτων ασφαλείας των Ιαπώνων

Με όχημα τα RAV4 Hybrid και Lexus RX, o ιαπωνικός όμιλος εγκαινιάζει το νέο συνολικό πακέτο συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας «Toyota Safety Sense» που θα εξοπλίζει, εφεξής τα νέα μοντέλα του.

O ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε ότι το νέο Toyota RAV4 Hybrid και η νέα γενιά Lexus RX τα οποία θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους στην έκθεση της Νέας Υόρκης την 1η Απριλίου θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα επωφεληθούν από το νέο προσιτό «πακέτο» συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας το οποίο επιγράφεται ως «Toyota Safety Sense» που οι Ιάπωνες είχαν συστήσει περίπου πριν ένα χρόνο.

Το πακέτο ασφάλειας θα ονομάζεται Τoyota Safety Sense (TSS) και Lexus Safety Sense+ (LSS+) αντίστοιχα για την κάθε φίρμα που στεγάζει ο όμιλος.

Στην περίπτωση της Toyota το πακέτο συστημάτων ασφαλείας θα χωρίζεται σε δύο διαβαθμίσεις ανάλογα με την κατηγορία και το μέγεθος του μοντέλου το οποίο εξοπλίζει.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που περιλαμβάνει το TSS πρόκειται ουσιαστικά πρόκειται για οικεία συστήματα και γνώριμες λειτουργίες που συνεργάζονται παρέχοντας μια συνολική προσέγγιση στον τομέα «ασφάλεια».

Το πρώτο εξοπλιστικό πακέτο ασφάλειας, TSS C, που θα διατίθεται στα συμπαγών διαστάσεων μοντέλα περιλαμβάνει Pre-Collision System το οποίο, αξιοποιώντας δεδομένα που προέρχονται από ένα radar με laser αλλά και κάμερα, αρχικά, προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης.

Αν αυτός δεν αντιδράσει, τότε το παραπάνω σύστημα ενεργοποιεί αυτομάτως το σύστημα πέδησης, μειώνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως και κατά 30 χλμ./ώρα. Το φάσμα λειτουργίας του συστήματος διαμορφώνεται από ταχύτητες 10 χλμ./ώρα έως και 80 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, με το παραπάνω σύστημα το πακέτο ασφαλείας TSS C περιλαμβάνει σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Alert) και έξυπνα φωτιστικά σώματα τα οποία αλλάζουν αυτομάτως, ανάμεσα σε φώτα πορείας και προβολείς αναλόγως με τις απαιτήσεις φωτισμού και την κίνηση των υπόλοιπων αυτοκινήτων (Automatic High Beam).

Το δεύτερο και πλουσιότερο εξοπλιστικό πακέτο ασφάλειας της Toyota ονομάζεται TSS P και προορίζεται για αυτοκίνητα της μεσαίας και της μεγάλης κατηγορίας περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω συστήματα καθώς και ενεργό cruise control που λειτουργεί βάσει radar αλλά και ένα ενισχυμένο Pre-Colision System το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογία ανίχνευσης επικείμενου ατυχήματος με πεζό.

Στην περίπτωση της Lexus όλα τα νέα μοντέλα θα εξοπλίζονται στο εξής με την παραπάνω, πιο πλούσια εκδοχή του πακέτου συστημάτων ασφαλείας.

auto.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024