Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Subaru BRZ Sti Performance Concept: Οι αγωνιστικές διαδρομές ενός πρωτοτύπου

Subaru BRZ Sti Performance Concept: Οι αγωνιστικές διαδρομές ενός πρωτοτύπου

Η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει στην Νέα Υόρκη μια πρωτότυπη εκδοχή του BRZ δανειζόμενη τον κινητήρα και τις αναβαθμίσεις σε αμάξωμα, πλαίσιο και κινητήρα από το αγωνιστικών προδιαγραφών BRZ GT300.


Μια ακόμα πρωτότυπη εκδοχή του BRZ με την υπογραφή της Sti και turbo κινητήρα παρουσιάζει -τελικώς- η ιαπωνική φίρμα στην Νέα Υόρκη κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την προοπτική παραγωγής ενός αντίστοιχου μοντέλου έστω και ως περιορισμένης έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του νέου concept ξεχωρίζει από το φαρδύτερο και αναβαθμισμένο αεροδυναμικά αμάξωμα με την πληθώρα ανθρακονημάτινων στοιχείων το οποίο καταλήγει στην μεγάλη πίσω πτέρυγα η οποία δυνητικά θα αναλάβει να αυξήσει την κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι διογκωμένοι θόλοι και τα ανασχεδιασμένα «πλευρά», ενώ αυξημένες τόσο σε μέγεθος είναι και οι εισαγωγές αέρα παρέχοντας την απαραίτητη ψύξη στον turbo δίλιτρο boxer κινητήρα που προέρχεται από την αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου BRZ GT300.

Αν και η Subaru δεν δημοσιοποιεί μεγέθη για το πρωτότυπο που παρουσιάζει στην αμερικανική έκθεση, η συγγένεια του concept car με το αγωνιστικό ΒRZ GT300 συνεπάγεται ότι η ισχύς του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα ανέρχεται σε 300 ίππους.

Εξάλλου, από την ίδια πηγή, δηλαδή από το αγωνιστικό BRZ GT300 προέρχονται και όλες οι υπόλοιπες βελτιώσεις του ιαπωνικού πρωτοτύπου το οποίο εκτός από το νέο κινητήρα και το αγωνιστικό bodykit διαθέτει επίσης αναβαθμισμένα πλαίσιο και σύστημα πέδησης.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024