Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Mondeo Vignale 2015: Πρεμιέρα πολυτέλειας σε βρετανικό έδαφος

Ford Mondeo Vignale 2015: Πρεμιέρα πολυτέλειας σε βρετανικό έδαφος

H Ford εγκαινιάζει την νέα γκάμα πολυτελών εκδόσεων με τα διακριτικά Vignale, ξεκινώντας από το Mondeo και τη Βρετανία.


Η «μπλε οβάλ» φίρμα εγκαινιάζει την νέα γκάμα πολυτελών εκδόσεων με τα διακριτικά Vignale, ξεκινώντας από την Βρετανία όπου, σύντομα, ξεκινά την εμπορική του πορεία η ομώνυμη έκδοση του Mondeo με την προοπτική να επεκταθεί σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Έχοντας ήδη δώσει το στίγμα του μέσω ενός αντίστοιχου πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2013, το Mondeo Vignale αποκαλύπτεται, πλέον, πλήρως αποτελώντας την πολυτελέστερη έκδοση της γκάμας και προβάλλοντας premium χαρακτηριστικά και εξοπλισμό που διατίθεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη έκδοση.

Ωστόσο, η Vignale έκδοση τόσο του Mondeo όσο και των υπόλοιπων μοντέλων της Ford που θα ακολουθήσουν, στοχεύει να ενσαρκώσει πολύ περισσότερα από μια «απλή» πολυτελή έκδοση.

Ενδεικτικό είναι το Mondeo Vignale επωφελείται από χειροποίητο φινίρισμα χάρη στο αντίστοιχο νεοσύστατο τμήμα της «μπλε οβάλ» φίρμας, Vignale Center που βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας και επιμελείται την πολυτέλεια των αντίστοιχων εκδόσεων.

Παράλληλα, με την έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και τα ακριβά υλικά όπως το δέρμα στο Mondeo Vignale κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του και το καινοτόμο σύστημα αντιστάθμισης θορύβου (Active Noise Cancellation) το οποίο με τη συνδρομή τριών μικροφώνων καταγράφει το θόρυβο του κινητήρα στο θάλαμο επιβατών και, μέσω των ηχείων εκπέμπει αντίθετα κύματα ήχου, μειώνοντας, έτσι τα επίπεδα θορύβου.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα αισθητικά χαρακτηριστικά του Mondeo Vignale, στην «όψη» του ξεχωρίζει η γρίλια με το χαρακτηριστικό ματ κυψελοειδές πλέγμα και το περίγραμμα από αλουμίνιο, η εισαγωγή αέρα με τις επιχρωμιωμένες μπάρες, το φινίρισμα στις κολώνες και στους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν το ειδικά σχεδιασμένο για την έκδοση μεταλλικό χρώμα Vignale Nocciola και οι επίσης αποκλειστικές για την έκδοση ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με το χαρακτηριστικό design.

Η γενναιόδωρη λίστα βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αυτόματα ρυθμιζόμενα LED κεντρικά φωτιστικά σώματα, θύρα αποσκευών με έξυπνο σύστημα ανίχνευσης που επιτρέπει το άνοιγμά της με μια κίνηση του ποδιού, θερμαινόμενο τιμόνι και ένα ηχοσύστημα αποτελούμενο από 12 ηχεία και το οποίο συνεργάζεται με το infotainment της Ford, SYNC2 με σύστημα πλοήγησης.

Στα συστήματα ασφαλείας του Mondeo Vignale συγκαταλέγονται σύστημα αναγνώρισης της σήμανσης, το σύστημα αποτροπής συγκρούσεων, Active City Stop και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με λειτουργία Perpendicular Parking το οποίο μπορεί να αναζητήσει τους χώρους και να παρκάρει το αυτοκίνητο μόνο του. Παράλληλα, διατίθεται και μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για τις εκδόσεις Vignale που οι ιδιοκτήτες μπορούν να κατεβάσουν στο smartphone τους αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες όπως το Vignale Park Me και το OneCall.

Στη Βρετανία το Mondeo Vignale, διατίθεται με τους ισχυρότερους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της γκάμας EcoBoost 2,0 λίτρων με 240 ίππους και TDCi 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 180 και 210 ίππων, αλλά και στην υβριδική έκδοση του μοντέλου, με συνδυαστική ισχύ 187 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024