Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πωλήσεις ρεκόρ από την Mercedes-Benz Cars εκτοξεύουν τα κέρδη της Daimler AG για το α΄τρίμηνο

Πωλήσεις ρεκόρ από την Mercedes-Benz Cars εκτοξεύουν τα κέρδη της Daimler AG για το α΄τρίμηνο

Με πωλήσεις που διαμορφώθηκαν συνολικά σε 459.708 μονάδες για το α΄τρίμηνο και οδηγό την Mercedes-Benz Cars, τα κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 41%.

Κατά 41% αυξήθηκαν τα κέρδη του ομίλου Daimler το α΄ τρίμηνο χάρη στις ενισχυμένες πωλήσεις που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάρτιο με φόντο την αυξημένη απήχηση των νέων μοντέλων από την Mercedes-Benz.

Αναλυτικότερα, τα συνολικά κέρδη του ομίλου προ φόρων και τόκων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 2,93 δις ευρώ με οδηγό τις αυξημένες κατά 18% πωλήσεις επιβατικών οι οποίες άθροισαν σε 459.708 μονάδες.

Ενδεικτικό είναι ότι τα κέρδη (ΕΒΙΤ) από την Mercedes-Βenz Cars και την smart εμφανίζονται αυξημένα κατά 56% το α΄τρίμηνο φτάνοντας τα 1,84 δις ευρώ.

Αυξημένα ήταν και τα κέρδη τόσο της Daimler Trucks σε ποσοστό 38% αθροίζοντας σε 472 εκ. ευρώ όσο και της Mercedes-Benz Vans (+75%) φτάνοντας τα 215 εκ. ευρώ.

«Οι στρατηγικές ανάπτυξής μας, το προϊοντικό portfolio και τα προγράμματα αποδοτικότητας αποδίδουν. Έχουμε ήδη επιτύχει πολλά και ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση, στοχεύοντας σε ακόμα περισσότερα», αναφέρει ο επικεφαλής του ομίλου Daimler, Dieter Zetsche σε σχετική ανακοίνωσή του.

Στη δική του δήλωση, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Bodo Uebber αναφέρει ότι: «Προσεγγίζουμε προοδευτικά τους στόχους κερδοφορίας μας για όλες τις μονάδες μας. Στη δε Mercedes-Benz Cars Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο στρατηγικό μας στόχο».

Παράλληλα με τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, η Daimler επιβεβαίωσε το στόχο για σημαντική αύξηση των εσόδων της (προ φόρων και τόκων) για το σύνολο του έτους, ενώ σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη νέων μοντέλων και την κατασκευή νέων εργοστασίων έως και το 2016.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024