Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ford Mustang: Οι «ευρωπαϊκές» επιδόσεις ενός εμβληματικού muscle car

Ford Mustang: Οι «ευρωπαϊκές» επιδόσεις ενός εμβληματικού muscle car

Η «μπλε οβάλ» φίρμα παρουσιάζει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και επιδόσεις της Mustang με τη σύσταση του ταχύτερου Ford μαζικής παραγωγής που έχει «περάσει» ποτέ τον Ατλαντικό.

H «μπλε οβάλ» φίρμα σκιαγραφεί τα χαρακτηριστικά της πρώτης Mustang ευρωπαϊκών προδιαγραφών που πλέον, μετράει αντίστροφα για την άφιξή της στις αντιπροσωπείες της Ford φίρμας όπου αναμένεται από τον προσεχή Ιούλιο.

Μέχρι τότε, η Ford συμπληρώνει το παζλ του ταχύτερου «ever», μαζικής παραγωγής μοντέλου της στην Ευρώπη, το οποίο υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα χάρη στην παρουσία του V8 των 5,0 λίτρων με απόδοση 421 ίππων και 530 Nm ροπής που φιλοξενείται στα σπλάχνα της.

Ωστόσο, ο πανίσχυρος V8 δεν είναι η μοναδική επιλογή για την Ευρώπη όπου ήδη από την αρχή της χρονιάς η Mustang έχει καταγράψει 2.200 παραγγελίες, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον αποδοτικότερο EcoBoost 2,3 λίτρων ισχύος 317 ίππων και 432 Nm ροπής.

Η παραπάνω έκδοση κινητήρα σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα περιορίζοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου σε 8,0 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 179 γρ./χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμερικανικό muscle car θα διατίθεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ η κίνηση και στις δύο περιπτώσεις μεταδίδεται στον πίσω άξονα με τη συνδρομή ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Στις διαθέσιμες για τους Ευρωπαίους επιλογές συγκαταλέγεται και αυτή του fastback αμαξώματος ή της ανοιχτής εκδοχής της Mustang.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για τη γηραιά ήπειρο η Mustang διατίθεται με Performance Pack ως μέρος του βασικού της εξοπλισμού το οποίο περιλαμβάνει αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και ισχυρότερο σύστημα πέδησης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, αξιοποιώντας ένα μείγμα ελαφρών υλικών όπως το αλουμίνιο από το οποίο κατασκευάζονται το καπό τα φτερά, εξαρτήματα της ανάρτησης του κιβωτίου και των φρένων και υψηλής αντοχής υλικά όπως το ατσάλι σε συνδυασμό με καινοτόμες τεχνικές κατσκευής η νέα Mustang προσφέρει κατά 28% περισσότερη στρεπτική ακαμψία και ιδανική κατανομή βάρους με 54% στο μπροστινό άξονα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάρτηση η νέα Mustang εξοπλίζεται για πρώτη φορά με ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω που αποτελείται από γόνατα MacPherson και διπλούς σφαιρικούς συνδέσμους στον μπροστινό άξονα.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει το πανίσχυρο σύστημα πέδησης που ως μέρος του «βασικού» εξοπλιστικού πακέτου, Performance Pack και το οποίο αποτελείται, στον μπροστινό άξονα, από αεριζόμενα δισκόφρενα με τετραπίστονες δαγκάνες -ή εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo στην κορυφαία έκδοση.

Παράλληλα μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες όπως τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport+ , Track ή Snow/Wet) δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Mustang αναλόγως με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του, με την παραμετροποίηση της παρέμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας, της χαρτογράφησης του πεντάλ γκαζιού και του κιβωτίου και της απόκρισης του τιμονιού.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το σύστημα διεύθυνσης, υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα τριών ακόμα επιλογών (Normal, Comfort ή Sport) οι οποίες παρεμβαίνουν στο ηλεκτρομηχανικό σύστημα υποβοήθησης μεταβάλλοντας την απόκριση και το «βάρος» του τιμονιού.

Παράλληλα για την έκδοση V8 με μηχανικό κιβώτιο διατίθεται σύστημα Launch Control που προσφέρει μέγιστη πρόσφυση κατά την εκκίνηση αλλά και σύστημα Line Lock το οποίο απενεργοποιώντας τα πίσω φρένα και αξιοποιώντας τα μπροστινά, δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ζεστάνει τα πίσω ελαστικά.

Τα «αγωνιστικά» εργαλεία της Mustang συμπληρώνουν τα Track Apps μια σειρά από εφαρμογές διαχειρίσιμες μέσω των χειριστηρίων στο τιμόνι και οι οποίες προβάλλουν ενδείξεις για την επιτάχυνση, την απόδοση των φρένων αλλά και χρόνους στο ταμπλό.

Τον ευρωπαϊκό βασικό εξοπλισμό της Mustang που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Flat Rock στο Michigan των ΗΠΑ, συμπληρώνουν δέκα επιλογές για το χρώμα του αμαξώματος, ζάντες 19 ιντσών αυτόματοι προβολείς HID, φωτιστικά σώματα LED.

Το εξοπλιστικό παλμαρέ της συμπληρώνει, διζωνικός κλιματισμός, ηχοσύστημα με εννέα ηχεία, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Ford Sync 2 που συνδυάζεται με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών και δυνατότητα φωνητικής λειτουργίας.

auto.in.gr

Sports in

Σε ρυθμούς τελικού Conference League τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα (pics)

Τα Μέσα Μεταφοράς «ντύθηκαν» στα χρώματα του Conference League με αφορμή τον μεγάλο τελικό της Αθήνας στον οποίο φιναλίστ είναι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024