Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υποχρεωτικά τα συστήματα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης από το 2018

Υποχρεωτικά τα συστήματα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης από το 2018

Υποχρεωτική θα είναι η παρουσία των συστημάτων αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης σε όλα τα επιβατικά οχήματα και τα ελαφρά φορτηγά που θα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2018.

Σε μια προσπάθεια περαιτέρω περιορισμού του αριθμού των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέσπισε την υποχρεωτική παρουσία των συστημάτων αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης σε όλα τα επιβατικά οχήματα και τα ελαφρά φορτηγά που θα προσφέρονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων από το 2018.

Τα εν λόγω συστήματα πραγματοποιούν αυτόματα, σε περίπτωση ατυχήματος, μια κλήση στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, μεταφέροντας σε αυτές κρίσιμες πληροφορίες, όπως είναι η ακριβής θέση του εμπλεκόμενου στο ατύχημα οχήματος και ο αριθμός των επιβατών.

Με αυτόν τον τρόπο ο χρόνος παρέμβασης των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας μπορεί να μειωθεί ακόμα και στο μισό, κάτι που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να οδηγήσει στη μείωση των θανάτων που οφείλονται σε τροχαία δυστυχήματα κατά 10%.

Το κόστος της υποχρεωτικής, από το 2018, ενσωμάτωσης ενός τέτοιου συστήματος σε όλα τα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά που θα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά την τιμή ενός νέου αυτοκινήτου, ενώ μιας και δεν πρόκειται για μόνιμη συσκευή εντοπισμού, πολύ δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η παρουσία ενός τέτοιου εξοπλιστικού στοιχείου ενδεχομένως να οδηγήσει στην παραβίαση της ιδιωτικότητας.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024