Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz G-Class 2015: Aνανεώνοντας την περιπέτεια

Mercedes-Benz G-Class 2015: Aνανεώνοντας την περιπέτεια

Το εμβληματικό SUV της Mercedes-Benz ανανεώνεται αποκτώντας κατά 16% επιπλέον ισχύ σε όλες τις εκδόσεις, ένα νέο κινητήρα και διαβατήριο για τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή του πλέον εμβληματικού SUV της, προχωρώντας σε μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη βελτίωση των ικανοτήτων της G-Class, εξασφαλίζοντας παράλληλα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και συμβατότητα με τις προδιαγραφές Euro 6, αφήνοντας ωστόσο αναλλοίωτο τον περιπετειώδη χαρακτήρα της.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην G-Class είναι η ένταξη στην γκάμα του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 των 4,0 λίτρων που πρωτοσυστήθηκε μέσω της AMG GT.

Στην περίπτωση της G 500 η οποία εξοπλίζεται με το συγκεκριμένο κινητήρα η ισχύς διαμορφώνεται στους 422 ίππους και στα 610 Nm ροπής διαθέσιμης από τις 2.250 σ.α.λ., όπως, δηλαδή, εμφανίστηκε στο πρόσφατο concept car της φίρμας, την πρωτότυπη G 500 4×4².

Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση της G 500 από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 5,9 δευτερόλεπτα.

Εκτός από το νέο κινητήρα της G 500, από αύξηση ισχύος επωφελείται και η έκδοση G 350d η απόδοση της οποίας φτάνει τους 245 ίππους –από 211 ίππους- και η διαθέσιμη ροπή τα 600 Nm –από 540 Nm στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της.

Αυξημένη είναι και η ισχύς των AMG εκδόσεων με την G 63 να αποδίδει 27 ίππους περισσότερο φτάνοντας τους 571 καθώς και 760 Nm ροπής ενώ η G 65 με τον θηριώδη V12 των 6,0 λίτρων φτάνει πλέον τους 630 ίππους –αντί των 612 ίππων- με τη διαθέσιμη ροπή να διαμορφώνεται στα 1.000 Nm.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση οι εκδόσεις G 350d και G 500 διαθέτουν ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και διογκωμένους θόλους με τη χαρακτηριστική αισθητική της AMG ως μέρος του βασικού τους εξοπλισμού. Παράλληλα η G 350d εξοπλίζεται στη «βασική» της έκδοση με τροχούς 18 ιντσών.

Τις προδιαγραφές της ανανέωσης του γερμανικού SUV συμπληρώνει η παρουσία συστήματος start/stop σε όλες τις εκδόσεις, ενώ νέα είναι και τα αμορτισέρ με στόχο τον περιορισμό των κλίσεων του αμαξώματος αλλά και περισσότερη άνεση στις off-road διαδρομές. Την εικόνα συμπληρώνει το βελτιωμένο ESP που συντείνει σε ένα δυναμικότερο χαρακτήρα και παράλληλα εγγυάται περισσότερη ασφάλεια.

Στην περίπτωση της G 500 διατίθεται προαιρετικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση που συνοδεύεται από δύο επιλογές παραμετροποίησης Sport και Comfort.

Το δεδομένο εμπλουτισμό της χρωματικής παλέτας της G-Class με νέα –και εντονότερα- χρώματα συνοδεύει και η προσθήκη μιας νέας εξοπλιστικής έκδοσης, Edition 463 με την υπογραφή της AMG –διαθέσιμη για τις εκδόσεις με την υπογραφή του Affalterbach- η οποία εξασφαλίζει στο γερμανικό SUV πιο σπορ χαρακτήρα, με χαρακτηριστικά όπως οι προστατευτικές ποδιές από χάλυβα και οι αναγνωρίσιμες αισθητικές λεπτομέρειες του βελτιωτικού οίκου.

Την εξωτερική εικόνα της Edition 463 συμπληρώνουν οι τροχοί των 21 ιντσών και το αναλόγως αναβαθμισμένο εσωτερικό με τις χαρακτηριστικές δερμάτινες επενδύσεις και τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

auto.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024