Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεύτερο και μικρότερο SUV στα σχέδια της Bentley

Δεύτερο και μικρότερο SUV στα σχέδια της Bentley

Μετά το πρώτο της SUV εγχείρημα το οποίο βρίσκεται προ των πυλών η βρετανική φίρμα ετοιμάζεται να επενδύσει σε μια ακόμα SUV κατηγορία η οποία αποκτά ολοένα και περισσότερους εκπροσώπους.

Μπορεί το Bentayga, το πρώτο SUV της βρετανικής φίρμας, να μην έχει δώσει ακόμα, επισήμως, το στίγμα του μιας και η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο, ωστόσο, ήδη η Bentley φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας δεύτερης, μικρότερης SUV προσθήκης στην γκάμα.

Τουλάχιστον προς αυτήν την κατεύθυνση έδειξε ο επικεφαλής της Bentley, Wolfgang Durheimer ο οποίος σε δηλώσεις του από το “floor” της κινεζικής έκθεσης στην Σαγκάη, ανέφερε: «Είμαστε μια μικρή εταιρεία και δεν μπορούμε να έχουμε πάρα πολλές μπάλες στον αέρα, ταυτόχρονα. Έτσι, εκείνες οι μπάλες που βρίσκονται ήδη στον αέρα έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία, ξεκινώντας από εδώ, με το EXP 10 Speed 6 Concept αλλά και περιλαμβάνοντας νέες, επιπλέον SUV προοπτικές -αυτά είναι τα πεδία αναζήτησής μας για το μέλλον».

Επίσης για την ιστορία, σε διευκρινιστική ερώτηση για το κατά πόσο «οι νέες, επιπλέον SUV προοπτικές» σημαίνουν ένα μικρότερο SUV μετά το Bentayga, το στέλεχος της Bentley απάντησε «ναι».

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αν και το Bentayga θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το Audi Q7, το μικρότερο αδελφάκι του όσο και το EXP 10 Speed 6 Concept ως έκδοση παραγωγής αναμένεται να αξιοποιήσουν μια νέα, ελαφρύτερη πλατφόρμα η οποία θα «υποστηρίζει» κίνηση στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς.

Για την ακρίβεια μάλιστα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη και φέρει την κωδική ονομασία MSB, ενώ τα πρώτα μοντέλα που θα την αξιοποιήσουν θα είναι η νέα γενιά της Porsche Panamera και η νέα Bentley Continental GT, όπως επιτάσσουν οι πρακτικές του ομίλου VW για την περιστολή του κόστους εξέλιξης.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ένα δεύτερο μικρότερο, αλλά εξίσου πολυτελές SUV στην γκάμα της Bentley αποτελεί σίγουρο “business case” μιας και η απήχηση μοντέλων όπως το Audi Q5, η Porsche Macan, αλλά και η ενασχόληση της Jaguar με τη συγκεκριμένη κατηγορία, με την επικείμενη άφιξη του F-Pace, αποτελούν απτή απόδειξη της δυναμικής της.

Έτσι, αν και τον τίτλο του πέμπτου μοντέλου της Bentley αναμένεται να πάρει το EXP 10 Speed 6 concept το οποίο ως πρωτότυπο έτυχε ιδιαίτερης απήχησης, το έκτο αναμένεται να είναι ένα μικρότερο SUV το οποίο και βάσει των τωρινών δεδομένων φαίνεται να έχει «εξασφαλισμένο» μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων από την έκδοση παραγωγής του παραπάνω coupe το οποίο θα αναλάβει να φέρει στο προσκήνιο το υψηλών επιδόσεων DNA των Βρετανών.

Σε ό,τι αφορά το πιο κοντινό μέλλον και το «γνωστό άγνωστο» Bentayga, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες των Βρετανών το νέο SUV αναμένεται να «φέρει» 3.000-4.000 πωλήσεις ετησίως, μεγέθη που το καθιστούν ιδιαίτερα σημαντικό για το στόχο της Bentley να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της από 8.510 μονάδες το 2014 σε 15.000 έως μονάδες έως το 2018.

Υπό αυτό το σκεπτικό, η προσθήκη ενός δεύτερου μικρότερου SUV στην γκάμα της Bentley, δεδομένης και της δυναμικής της κατηγορίας, δείχνει σχεδόν αυτονόητη επιλογή, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της φίρμας σε 20.000 έως το 2020.

Auto Express

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024