Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφαρμογή για το Apple Watch λανσάρει η VW

Εφαρμογή για το Apple Watch λανσάρει η VW

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη μπροστά στο νέο gadget της Apple, με τη γερμανική φίρμα να λανσάρει το δικό της app, ειδικά σχεδιασμένο για το Apple Watch.

Μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της και κατόχους του νέου τεχνολογικού gadget του Cupertino λανσάρει η γερμανική φίρμα στις ΗΠΑ.

H εφαρμογή ονομάζεται Car-Net και θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους VW να εκτελέσουν μια σειρά λειτουργιών και να συμβουλευτούν μια σειρά δεδομένων για το αυτοκίνητό τους, εξ αποστάσεως, μέσω του Apple Watch.

Στις τηλεχειριζόμενες λειτουργίες που μπορούν να εκτελεστούν μέσω του Apple Watch συγκαταλέγονται το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, το άνοιγμα και το κλείσιμο των παραθύρων και της ηλιοροφής, ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να ελέγξει και τη στάθμη των καυσίμων.

Παράλληλα το Car-Net εφοδιάζεται με χάρτη που εμφανίζει το στίγμα του αυτοκινήτου και ο οποίος μπορεί να παράσχει οδηγίες προς το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, μέσω του Apple Watch ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει την κόρνα και το φλας του αυτοκινήτου, μια λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη όταν κανείς προσπαθεί να εντοπίσει το αυτοκίνητό του σε ένα πολυσύχναστο parking.

Επιπροσθέτως υπάρχει και μια ακόμα λειτουργία ειδικά σχεδιασμένη για γονείς νεαρών οδηγών που κάνουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα στο τιμόνι και η οποία εμφανίζει στοιχεία για την θέση και την ταχύτητα του αυτοκινήτου επιτρέποντας στον χρήστη να ειδοποιηθεί σε περίπτωση που ξεπεραστούν όρια -γεωγραφικά και ταχύτητας- που ο ίδιος μπορεί να θέσει.

Τέλος, για εκείνους που έχουν στην κατοχή τους ηλεκτροκίνητα μοντέλα όπως το e-Golf η εφαρμογή τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουν εξ αποστάσεως τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, την ηλεκτρική αυτονομία καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα κλιματισμού.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024