Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Astra 2016: Πρώτη γεύση και η συνέχεια... στην Φρανκφούρτη

Opel Astra 2016: Πρώτη γεύση και η συνέχεια… στην Φρανκφούρτη

Η γερμανική φίρμα δίνει τις πρώτες επίσημες συστάσεις για το νέο Astra, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του για το προσεχές φθινόπωρο, ενώ, παράλληλα πληθαίνουν οι «ανεπίσημες» πληροφορίες που ρίχνουν φως στη νέα, 11η γενιά του.

Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής της νέας γενιάς του Opel Astra, επιβεβαιώνοντας την πρεμιέρα του για τη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.

Οι πρώτες επίσημες συστάσεις τις οποίες δίνει ο επικεφαλής της Opel, Karl Thomas Neumann, μέσω μιας ιστορικής αναδρομής από το Kadett στο Astra, κάνοντας λόγο -σε ό,τι αφορά το νέο Astra- «για συναρπαστικό design, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αφθονία καινοτομιών».

Διευκρινίζοντας, ο επικεφαλής της Opel εξηγεί ότι το νέο Astra δημιουργήθηκε εξαρχής, «ξεκινώντας από μια λευκή κόλλα χαρτί» αποτελώντας ένα «επαναστατικό αυτοκίνητο αποδοτικότερο από κάθε άποψη, αισθητά ελαφρύτερο και με μια σειρά νέας γενιάς κινητήρων».

Σε ό,τι αφορά τα «χειροπιαστά» στοιχεία που αφορούν το νέο Astra, αν και το καμουφλάζ των πρώτων επίσημων εικόνων του δεν αφήνει πολλά σε κοινή θέα, είναι γνωστό ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα έχει μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις, προσφέροντας ωστόσο μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το νέο Astra αναμένεται να περιορίσει το βάρος του έως και 200 κιλά, ενώ σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του εντός και εκτός, θα έχει μικρότερο μεταξόνιο, περιορίζοντας παράλληλα το συνολικό του μήκος κατά περίπου 5,0 εκατοστά, αλλά και προσφέροντας 3,4 εκατοστά επιπλέον χώρου για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται ο εξοπλισμός του με την τελευταία λέξη συστημάτων της Opel με δεδομένη την παρουσία infotainment με μεγάλη οθόνη αφής ενώ, στα νέα διαθέσιμα συστήματα θα συγκαταλέγεται ενεργό cruise control το οποίο θα επιτρέπει τη διατήρηση μιας προκαθορισμένης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, ωστόσο σχεδόν δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι την γκάμα βενζίνης θα ανοίγει ο turbo τρικύλινδρος του 1,0 λίτρου σε εκδοχή ισχύος 105 ίππων, ενώ οι επιλογές θα φτάνουν έως τους 200 ίππους από τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων.

Την πετρελαιοκίνητη γκάμα αναμένεται να απαρτίζουν μοτέρ 1,6 λίτρου σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος που θα ξεκινούν από τους 95 ίππους φτάνοντας έως και τους 170 ίππους.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024