Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητήρας της Χρονιάς 2015 ο T6 Drive-E της Volvo για το Digital Trends

Κινητήρας της Χρονιάς 2015 ο T6 Drive-E της Volvo για το Digital Trends

Το επιδραστικό αμερικανικό ψηφιακό περιοδικό Digital Trends ανακηρύσσει κινητήρα της χρονιάς τoν T6 Drive-E της Volvo με το υπεύθυνο αρχισυντάκτη να τον χαρακτηρίζει «δώρο στο μέλλον της αυτοκίνησης».

Ένα από τα πλέον επιδραστικά ψηφιακά μέσα σε ό,τι αφορά το τεχνολογικό lifestyle στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το Digital Trends, ανακηρύσσει τον τεχνολογίας Drive-E, Τ6 βενζινοκινητήρα της σουηδικής φίρμας ως τον κινητήρα της χρονιάς.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Nick Jaynes, υπεύθυνου αρχισυντάκτη για το τμήμα αυτοκινήτου στο Digital Trends, ο οποίος αιτιολόγησε τη βράβευση, δηλώνοντας ότι:

«Μετά από μια σειρά εξαντλητικών δοκιμών, μακροσκελών συζητήσεων και ενδελεχών ερευνών σε σχέση με το τι έχει πραγματικά αξία, o T6 Drive-E δείχνει να αποτελεί ένα δώρο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας».

«Η Volvo θα πρέπει να χειροκροτηθεί για το σχεδιασμό της γκάμας κινητήρων τεχνολογίας Drive-E και ειδικά για τον Τ6 o οποίος προσφέρει ισχύ αντάξια ενός εξακύλινδρου συνόλου, ενώ ταυτόχρονα τα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παραπέμπουν σε κάτι πολύ μικρότερο» κατέληξε ο αμερικανός συντάκτης.

Ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης των βραβείων «Car of the Year» του Digital Trends, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ψηφιακού μέσου, η συντακτική ομάδα αναζητά τις τεχνολογίες εκείνες που θα έχουν την μεγαλύτερη σημασία και επίδραση για την εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανία.

Για την ανάδειξη του νικητή σε κάθε κατηγορία συμπεριλαμβανομένης αυτής του «Εngine of The Year», γίνονται εξαντλητικές δοκιμές, μετρήσεις και αναλύσεις δεδομένων για κάθε αυτοκίνητο ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελευταίο γύρο της συγκεκριμένης κατηγορίας ο T6 Drive-E της Volvo βρέθηκε αντιμέτωπος με τον W12 της Bentley και τον HEMI Hellcat της Dodge.

Με αφορμή τη βράβευση από το Digital Trends o επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης κινητήρων της Volvo, Michael Fleiss ευχαρίστησε για την αναγνώριση εξηγώντας παράλληλα τους στόχους της Volvo κατά την εξέλιξη της νέας γενιάς κινητήρων Drive-E:

«Η επίτευξη μιας αποτελεσματικής ισορροπίας μεταξύ άνεσης, αποδοτικότητας και ισχύος αποτέλεσε τον απόλυτο στόχο για τη δημιουργία των νέας γενιάς κινητήρων Drive E που διατίθενται με μια ευρεία γκάμα μοντέλων μας σε όλο τον κόσμο. Ο Τ6 τεχνολογίας Drive-E αξιοποιεί υπερσυμπιεστή καυσαερίων και υπετροφοδότηση, όπως ισχύει ακριβώς και για το νέο XC90 προσφέροντας ένα ελκυστικό και γεμάτο ζωντάνια αποτέλεσμα».

«Η τελευταία αυτή αναγνώριση μας τιμά και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε προσφέροντας νέα αποτελεσματικές τεχνολογίες στα αυτοκίνητά μας για τους πελάτες μας» κατέληξε το στέλεχος της σουηδικής φίρμας.

Σημειώνεται ότι, εν αντιθέσει με τη γηραιά ήπειρο στις ΗΠΑ ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι αποκλειστικά διαθέσιμος στα S60, V60, XC60 και φυσικά για το νέο XC90.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024