Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως για την παραγωγή του Suzuki iM-4 -και όχι μόνο

Πράσινο φως για την παραγωγή του Suzuki iM-4 -και όχι μόνο

Το νέο αστικών προδιαγραφών crossover της Suzuki θα περάσει στην παραγωγή από το 2018, ενώ εν τω μεταξύ, θα έχει προηγηθεί η έκδοση παραγωγής του iK-2 ενός «μεγαλύτερου Swift», αλλά και του νέου Swift, σύμφωνα με το πληθωρικό προϊοντικό σχεδιασμό της ιαπωνικής φίρμας για τα επόμενα τρία χρόνια.


Το αστικών προδιαγραφών crossover που η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο θα αποτελέσει μία από τις επόμενες –πολλές- προσθήκες στην γκάμα της Suzuki, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περάσει στην παραγωγή από το 2018, διεκδικώντας μια θέση απέναντι στο Fiat Panda.

Η έκδοση παραγωγής του iM-4 αναμένεται να εξοπλίζεται με ατμοσφαιρικούς και turbo κινητήρες βενζίνης προσφέροντας επιλογές μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων.

Αναλυτικότερα, το iM-4 αναμένεται να εξοπλίσει ο χωρητικότητας 1,2 λίτρων Dualjet ατμοσφαιρικός κινητήρας που εντάχθηκε στην γκάμα του Swift, αλλά και ένας νέος υπετροφοδοτούμενος κινητήρας 1,0 λίτρου.

Παράλληλα, η Suzuki δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια υβριδική εκδοχή, όπως εμφανίστηκε στο concept car όπου ο 1,2 λίτρων κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με ένα μικρής ισχύος ηλεκτρικό μοτέρ.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, η έκδοση παραγωγής δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί από το μήκους 3,7 concept car της Γενεύης με το iM-4 να διατηρεί ανέπαφες την παιχνιδιάρικη αισθητική και τις τετραγωνισμένες αναλογίες του πρωτοτύπου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το νέο iΜ-4, όταν λανσαριστεί το 2018 δεν θα αναλάβει το ρόλο του αντικαταστάτη του Jimny όπως αρχικά είχε υποτεθεί καθώς το –ακόμα- δημοφιλές μικρό SUV μοντέλο της Suzuki θα αντικατασταθεί από ένα πιο περιπετειώδους αισθητικής μοντέλο το οποίο θα κρύβει κάτω από τις επιφάνειες του ένα πλαίσιο σκάλας, θα προσφέρει μόνιμη τετρακίνηση και το οποίο, επίσης, αναμένεται το 2018.

Πριν ωστόσο από την έκδοση παραγωγής του iM-4 και τον αντικαταστάτη του Jimny, η ιαπωνική φίρμα έχει ένα πληθωρικό πρόγραμμα προϊοντικού σχεδιασμού το οποίο θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και αναμένεται η έκδοση παραγωγής του ik-2.

Το ik-2 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο μαζί με το iM-4 στη Γενεύη και αναμένεται να αναλάβει χρέη αντικαταστάτη του Baleno.

Με μήκος 4,0 μέτρων, δηλαδή λίγο μεγαλύτερο από το Swift, το iM-4 αναμένεται να προσφέρει περισσότερη άνεση και ευρυχωρία παρέχοντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος και μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ σε σχέση με το Swift. Σε επίπεδο κινητήρων αναμένεται να εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων Dualjet αλλά και έναν αντίστοιχης χωρητικότητας turbo κινητήρα που θα ενταχθεί και στην γκάμα του iX-4.

Την έκδοση παραγωγής του iK-2 θα ακολουθήσουν τα νέα Suzuki Swift και Swift Sport τα οποία αναμένονται το 2017 και τα οποία θα διατηρήσουν τις αναλογίες τους, αλλά θα είναι ελαφρύτερα, ενώ θα επωφεληθούν και από μια μικρή αύξηση ισχύος.

Auto Express

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024