Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota και Nissan ανακαλούν -ακόμα- 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως λόγω των αερόσακων της Takata

Toyota και Nissan ανακαλούν -ακόμα- 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως λόγω των αερόσακων της Takata

Διευρύνουν τις ανακλήσεις οι Ιάπωνες λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με το πυροτεχνικό σύστημα των αερόσακο με προέλευση την εταιρεία Takata.

Σε νέο κύμα παγκόσμιων ανακλήσεων προχωρούν Toyota και Nissan λόγω του ενδεχόμενου προβλήματος στο πυροτεχνικό σύστημα των αερόσακων με προέλευση τον προμηθευτή Takata και το οποίο έχει πυροδοτήσει μαζικές ανακλήσεις αυτοκινήτων από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η νέα ανάκληση από Toyota και Nissan αφορά συνολικά 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, (5 εκατομμύρια Toyota και 1,5 εκατομμύρια Nissan).

Οι λεπτομέρειες για τους προβλεπόμενους ελέγχους αναμένεται να ανακοινωθούν από τις αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας ανάλογα με την εκάστοτε νομοθεσία και σε συνεργασία με τις αντιπροσωπείες των εταιρειών.

Επί του παρόντος, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Toyota, η νέα ανάκληση αφορά πέντε εκατομμύρια οχήματα και 35 μοντέλα μεταξύ των οποίων Corolla και Yaris, ενώ η ενέργεια αφορά οχήματα παραγωγής από τον Μάρτιο του 2003 έως το Νοέμβριο του 2007.

Σε ό,τι αφορά τον χάρτη των οχημάτων της Toyota που χρήζουν επισκευής, 1.27 εκατομμύρια εντοπίζονται στην Ευρώπη, 637.000 στις ΗΠΑ, 1,36 εκατομμύρια στην Ιαπωνία και 18.000 στον Καναδά.

Όπως επισημαίνει η Toyota, στα προς ανάκληση αυτοκίνητα θα αντικατασταθεί το πυροτεχνικό σύστημα του αερόσακου οδηγού και συνοδηγού.

Ωστόσο, όπως η ίδια η εταιρεία σημειώνει, ο αερόσακος οδηγού θα επισκευαστεί με ανταλλακτικά του προμηθευτή Daicel ενώ αυτός του συνοδηγού με εξαρτήματα του προμηθευτη Takata καθώς δεν υπάρχουν συμβατά ανταλλακτικά από άλλο προμηθευτή.

H Toyota επισημαίνει επίσης ότι δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο συμβάν, τονίζοντας ότι η ανάκληση γίνεται για ερευνητικούς-προληπτικούς λόγους.

Σε ό,τι αφορά την Nissan, όπως έχει γνωστοποιήσει η ανάκληση αφορά 1,56 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως τα οποία καλούνται προς επισκευή για τους ίδιους λόγους.

Αν και η Nissan δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει τα μοντέλα τα οποία αφορά η ανάκληση, αναφέρει ότι 563.000 οχήματα εντοπίζονται στην Ευρώπη, 326.000 στις ΗΠΑ, 288.000 στην Ιαπωνία και 274.000 στην Κίνα. Σύμφωνα επίσης με τις ανακοινώσεις εκπροσώπου της Nissan, οι διαδικασίες για την ειδοποίηση των ιδιοκτητών των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της κάθε χώρας.

Σημειώνεται ότι νέα ανάκληση αναμένεται να ανακοινώσει και η Honda η οποία ανήκει και αυτή στα «θύματα» των αερόσακων Takata και μάλιστα έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κατασκευαστεί καθώς, έχουν σημειωθεί έξι θανατηφόρα περιστατικά και 105 τραυματισμοί σε αυτοκίνητά της σε όλον τον κόσμο και τα οποία αποδίδονται στο πρόβλημα του πυροτεχνικού συστήματος των αερόσακων με προμηθευτή την Takata.

auto.in.gr

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024