Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Volvo Active High Beam Control: «Φάρος» ασφάλειας

Volvo Active High Beam Control: «Φάρος» ασφάλειας

Το ενεργό σύστημα ελέγχου φωτιστικών σωμάτων της Volvo σχεδιάστηκε για να εξασφαλίζει πιο άνετες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Πιστή στο concept ασφάλειας σε κάθε έκφανση του αυτοκινήτου η Volvo δεν εξαντλείται στα παραδοσιακά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για τα οποία φημίζεται, φροντίζοντας κάθε πτυχή του αυτοκινήτου να συνιστά μια ασπίδα προστασίας έναντι στους κινδύνους του δρόμου.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ενεργό σύστημα ελέγχου φωτιστικών σωμάτων, Active High Beam Control το οποίο στοχεύει στην μεγιστοποίηση της άνεσης και της ασφάλειας που προσφέρει ένα αυτοκίνητο κατά τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αναλυτικότερα, το Active High Beam Control ελέγχει τη λειτουργία των προβολέων αποτρέποντας ουσιαστικά το ενοχλητικό και αρκετές φορές επικίνδυνο φαινόμενο της «τύφλωσης» των οδηγών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα ή προπορεύονται.

Αυτό καθίσταται εφικτό με τη συνδρομή μίας κάμερας, η οποία τοποθετείται στο πίσω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη και η οποία αποτελεί μέρος του συστήματος αυτόματης πέδησης (Active City Stop) και αναγνώρισης πεζών και η οποία, στο νέο της ρόλο, αναλαμβάνει να εντοπίσει τη θέση του οχήματος που προπορεύεται ή κινείται στο αντίθετο ρεύμα.

Με απόκλιση που δεν ξεπερνά τις 1,5 μοίρες, η πληροφορία μεταβιβάζεται στον προβολικό μηχανισμό που είναι ενσωματωμένος στα φωτιστικά σώματα. Στη συνέχεια ένα μικροσκοπικός κύλινδρος με μεταλλικά στοιχεία διαφόρων μεγεθών προσφέρει τη δυνατότητα σκίασης εκείνων των τμημάτων του δρόμου όπου έχει νωρίτερα εντοπιστεί το όχημα.

Το Active High Beam Control αναγνωρίζει και μοτοσικλέτες, συνδυάζεται με προβολείς τεχνολογίας Xenon και παραμένει ενεργό ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες κίνησης (έως και 15 χλμ./ώρα).

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με την υψηλή σκάλα φώτων μόνιμα αναμμένη, χωρίς την ανάγκη να ρυθμίζουμε συνεχώς τα φώτα μας όποτε πλησιάζουμε προπορευόμενο ή μας προσεγγίζει αντίθετα διερχόμενο όχημα ή μοτοσικλέτα. Διατηρούμε πλήρη και σαφή εικόνα των συνθηκών μπροστά μας, συμπεριλαμβανομένων των άκρων του δρόμου, χωρίς να ενοχλούμε στο παραμικρό τους υπόλοιπους οδηγούς», δήλωσε η Lotta Jakobsson, ειδική σε θέματα ασφάλειας στη Volvo Cars.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024