Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault Kwid 2016: Πέρασμα στην Ινδία και… επιστροφή στην Ευρώπη - μέσω Dacia

Renault Kwid 2016: Πέρασμα στην Ινδία και… επιστροφή στην Ευρώπη – μέσω Dacia

Η γαλλική φίρμα παρουσίασε ένα αστικού προσανατολισμού crossover με αρχικό προορισμό την ινδική και άλλες αναδυόμενες αγορές και «δεύτερο» προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά όπου αναμένεται να φοράει τα διακριτικά της Dacia.


Η γαλλική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός μικρού crossover το οποίο εμπνέεται από το ομώνυμο concept που η Renault είχε παρουσιάσει το 2014 και αρχικά θα ξεκινήσει την «καριέρα» στην Ινδία και στις αναδυόμενες αγορές, επιστρέφοντας στην Ευρώπη με τα διακριτικά της Dacia.

To KWID συνδυάζει τις συμπαγείς διαστάσεις των 3,68 μέτρων μήκους και 1,58 μέτρων πλάτους με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία διαμορφώνεται στα 18 εκατοστά και την αισθητική ενός crossover όπως «μαρτυρούν» τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Παρά τις συμπαγείς του διαστάσεις η Renault υπόσχεται την μεγαλύτερη ευρυχωρία και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας χωρίς, ωστόσο να διευκρινίζει και αριθμητικά τον ισχυρισμό της. Σε κάθε περίπτωση, στις πρώτες εικόνες του εσωτερικού ξεχωρίζει η επτά ιντσών οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά του μέρη, το KWID έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα CMF-A που έχουν εξελίξει από κοινού Renault και Nissan και σε αυτήν την πρώτη «ινδική» του εκδοχή θα εξοπλίζεται με κινητήρα 0,8 λίτρου σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, κάτι που θα του εξασφαλίζει «πλεονεκτική θέση σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου», όπως σημειώνει η Renault.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευρωπαϊκές του προδιαγραφές ως Dacia αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετικές, αν και προς το παρόν παραμένουν άγνωστες.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024