Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf 2016: Ενδίδοντας στη «νοηματική» της τεχνολογίας

VW Golf 2016: Ενδίδοντας στη «νοηματική» της τεχνολογίας

Το ανανεωμένο μικρομεσαίο μοντέλο το οποίο αναμένεται το 2016 θα εντάξει στο gadget παλμαρέ του τεχνολογία ελέγχου ορισμένων λειτουργιών και παραμέτρων του αυτοκινήτου με ένα νεύμα του οδηγού με τη συνδρομή αισθητήρων τοποθετημένων στο εσωτερικό.


Τη δυνατότητα ελέγχου ορισμένων λειτουργιών του infotainment με ένα νεύμα του (gesture control) θα έχει ο οδηγός του ανανεωμένου VW Golf το οποίο αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τον Dr. Heinz Jakob-Neuser επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων στην VW η τεχνολογία θα είναι όμοια με το Golf R Touch Concept που η γερμανική φίρμα είχε παρουσιάσει στο Consumer Electronics Show στις αρχές της χρονιάς.

«Το εσωτερικό του Golf R Touch Concept δείχνει την μελλοντική κατεύθυνση των τεχνολογιών της VW για το θάλαμο που βρίθεί από εφαρμογές ανάλογες με αυτές των smartphone, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του αυτοκινήτου. Το σύστημα χειρισμού λειτουργιών του infotainmet, με μια κίνηση του χεριού (gesture control) θα γίνει πραγματικότητα στο νέο Golf από το τέλος της επόμενης χρονιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της VW μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του νέου συστήματος infotainment που θα επιτρέπει το χειρισμό επιλεγμένων λειτουργιών με ένα νεύμα, θα αποτελείται από τρεις οθόνες και πέντε αισθητήρες τοποθετημένους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αναλυτικά, στο κέντρο του ταμπλό θα κυριαρχεί η κεντρική και έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης η οποία θα αυξήσει το μέγεθός της στις 13 ίντσες, ενώ ο πίνακας οργάνων αντικαθίσταται επίσης εξολοκλήρου από οθόνη οκτώ ιντσών με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσει τις ενδείξεις και τα στοιχεία που θα εμφανίζονται.

Κάτω από την κεντρική οθόνη του ταμπλό θα υπάρχει μια μικρότερη οθόνη με ενδείξεις για τον κλιματισμό, την ηλιοροφή, τη ρύθμιση των καθισμάτων και την ένταση του ηχοσυστήματος, λειτουργίες που, χάρη στους αισθητήρες που τοποθετούνται στο θάλαμο θα είναι διαχειρίσιμες με μια κίνηση του χεριού του οδηγού.

Για παράδειγμα όταν ο οδηγός αγγίξει την ηλιοροφή, χάρη στην παρουσία των αισθητήρων, αφενός εμφανίζονται οι σχετικές ενδείξεις για το άνοιγμα ή το κλείσιμό της στην κεντρική οθόνη και αφετέρου αν ο οδηγός κινήσει το χέρι του παράλληλα με την ηλιοροφή, αυτή θα ανοίξει ή θα κλείσει αναλόγως τη φορά της κίνησης.

Κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για τη ρύθμιση των καθισμάτων καθώς αρκεί μια κίνηση του χεριού στο πλάι του καθίσματος για να εμφανιστούν οι αντίστοιχες ενδείξεις για τη ρύθμισή τους στην κεντρική οθόνη από όπου ο οδηγός θα μπορεί να αλλάξει την θέση του καθίσματος χωρίς να χρειαστεί να σκύψει «ψάχνοντας» τους αντίστοιχους μοχλούς.

Όπως και να έχει με τις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η ένταξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο μικρομεσαίο μοντέλο της VW θα αποτελέσει πρωτιά στην κατηγορία δείχνοντας παράλληλα, την ολοένα αυξανόμενη απήχηση των παντός είδους έξυπνων gadget που οδηγεί στην ενσωμάτωσή τους σε ολοένα και πιο προσιτές προτάσεις.

Auto Express

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024