Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Volvo συντονίζεται «σε χρόνο» smart watch

Η Volvo συντονίζεται «σε χρόνο» smart watch

Το Volvo On Call ξεκίνησε ως μία από τις πρώτες συσκευές αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης που μπήκε σε αυτοκίνητο, ωστόσο, πλέον ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια ακόμα αναβάθμιση που θα καταστήσει εφικτή τη σύνδεσή του αυτοκινήτου με περισσότερες έξυπνες συσκευές.

Ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, η σουηδική φίρμα ετοιμάζει, με ορίζοντα τον προσεχή Ιούνιο, τη δική της εφαρμογή που θα καταστήσει εφικτή τη σύνδεση του αυτοκινήτου με συσκευές όπως το Apple Watch και το Android Wear και η οποία θα διατεθεί ως αναβάθμιση του Volvo on Call, του έξυπνου app των Σουηδών το οποίο προσφάτως ανανεώθηκε για τις –αυξημένες- ανάγκες του interface του νέου XC90.

Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Volvo να διαχειριστούν ρυθμίσεις και παραμέτρους του αυτοκινήτου τους ή να το κλειδώσουν/ξεκλειδώσουν καθώς και να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από άλλες υπηρεσίες της Volvo, εξ αποστάσεως, μέσω του Volvo On Call και του αγαπημένου τους gadget Android ή iOS που κοσμεί τον καρπό τους –και όχι μόνο.

«Το Volvo On Call είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει κυριολεκτικά να διαχειριστείς, εξ αποστάσεως όλα εκείνα τα συστήματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε ένα αυτοκίνητο. Μέσω αυτού μπορεί κανείς να θέσει σε λειτουργία τη θέρμανση αντιμετωπίζοντας καλύτερα τα κρύα πρωινά ή, αντιθέτως, να μειώσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τις ζεστές μέρες, να ελέγξει τη στάθμη καυσίμου και την κατανάλωση ή να υπολογίσει το χρόνο μέχρι το επόμενο service. Mπορεί επίσης ακόμα και να εντοπίσει το αυτοκίνητό του σε ένα πολυσύχναστο parking», σημειώνει ο David Holecek, υπεύθυνος του τμήματος διασυνδεδεμένων προϊόντων και υπηρεσιών στη Volvo.

Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα της αναβαθμισμένης εφαρμογής, σύμφωνα με τους Σουηδούς θα είναι διαθέσιμη για σύνδεση με φορ-ε-τές συσκευές όπως το Apple Watch και το Android Wear, αλλά και «απλά» φορητές όπως το iPad, όπου επωφελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της ταμπλέτας design, αλλά και Windows Phone όπου συνδυάζεται με σύστημα φωνητικής λειτουργίας.

Επιπλέον, η νέα αναβάθμιση του Volvo On Call θα περιλαμβάνει και νέες λειτουργίες που αφορούν τη βελτίωση του συστήματος πλοήγησης και την μεγαλύτερη διαδραστικότητα του με το περιβάλλον.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι το Volvo On Call πρωτολανσαρίστηκε το 2001, αποτελώντας το πρώτο παγκοσμίως σύστημα τηλεματικής αυτοκινήτου το οποίο στόχευε στην ενίσχυση της ασφάλειας από κάθε άποψη, παρέχοντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής ή βλάβης χάρη σε μια SIM τοποθετημένη στο αυτοκίνητο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μόλις προσφάτως η παρουσία συστημάτων αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης κρίθηκε υποχρεωτική πανευρωπαϊκά για όλα τα οχήματα ξεκινώντας από το 2018.

Φυσικά το Volvo On Call παρά τις συνεχείς αναβαθμίσεις, εξακολουθεί να διατηρεί τις παραπάνω λειτουργίες του σε μια πιο εξελιγμένη μορφή, με την αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης να ενεργοποιείται με την ενεργοποίηση των αερόσακων του αυτοκινήτου ή αν ο ίδιος ο οδηγός το επιλέξει, σε περίπτωση ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση, ένα σήμα στέλνεται στο κέντρο του Volvo On Call όπου με τη συνδρομή GPS μπορούν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και να κατευθύνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, το Volvo On Call έχει επεκτείνει σημαντικά το γεωγραφικό φάσμα λειτουργίας του, ενώ εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρει σε επίπεδο ασφάλειας, έχει συμπεριλάβει και διάφορες λειτουργίες που επιτρέπουν τον έλεγχο ορισμένων παραμέτρων του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως προς όφελος της άνεσης και της πληροφόρησης.

«Ελάχιστα χρόνια έχουν περάσει από τότε που το ένα στοιχείο του αυτοκινήτου αποκλειστικά συνδεδεμένο με την ασφάλεια μετασχηματίστηκε σε μια εφαρμογή που επιτρέπει στον οδηγό να παραμείνει συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του και που, παρέχει ολοένα και περισσότερες ευκολίες προκειμένου να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις των οδηγών», σημειώνει η υπεύθυνη για την εξέλιξη του Volvo On Call, Sofia Wesmann.

Ενδεικτικό της διάδοσης και της απήχησης του συστήματος είναι το Volvo On Call που διατίθεται σε 21 αγορές, σε μερικές από τις οποίες αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου, μετράει 230.000 ενεργούς χρήστες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, η σουηδική φίρμα έχει καταγράψει πάνω από οκτώ εκατομμύρια φορές που κάποιος οδηγός Volvo ενεργοποίησε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου του εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής.

auto.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024