Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 2018 η παραγωγή του νέου SUV της Lamborghini

Το 2018 η παραγωγή του νέου SUV της Lamborghini

Την παραγωγή ενός νέου SUV στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Μπολόνια της Ιταλίας επιβεβαίωσε η Lamborghini, προσβλέποντας στον διπλασιασμό των πωλήσεών της.


Το «πράσινο φως» για την παραγωγή ενός νέου SUV έχει πάρει η Lamborghini από τον γερμανικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών VW στον οποίο ανήκει.

Η Lamborghini ανακοίνωσε επισήμως ότι η παραγωγή του νέου SUV πρόκειται να ξεκινήσει το 2018 στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Sant’Antaga, προβλέποντας μάλιστα ότι η προσθήκη του συγκεκριμένου μοντέλου στην γκάμα της θα οδηγήσει στον διπλασιασμό των πωλήσεών της.

Για τις ανάγκες παραγωγής του νέου SUV, η ιταλική φίρμα πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη 500 υπαλλήλων, ενώ το ύψος της συνολικής επένδυσης υπολογίζεται ότι θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι η ιταλική κυβέρνηση παραχώρησε φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα ύψους 90 εκατομμύριων ευρώ, με σκοπό να κάνει πιο εύκολη την απόφαση της Lamborghini να παράξει το νέο της μοντέλο εντός των ιταλικών συνόρων.

Με το νέο SUV η Lamborghini στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της σε αγορές όπως αυτή των Η.Π.Α, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής, γεγονός άλλωστε που δικαιολογεί τις προβλέψεις του Ιταλού κατασκευαστή για 3.000 πωλήσεις ετησίως.

Αν και δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστές οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου, οι πληροφορίες το θέλουν να εφοδιάζεται με την αναβαθμισμένη εκδοχή του V10 κινητήρα των 5,0 λίτρων που «φορά» η Gallardo, η απόδοση του οποίου θα προσεγγίζει τους 600 ίππους.

Το περιορισμένο, τηρουμένων των αναλογιών, βάρος θα αποτελέσει ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ιταλικού SUV, που σε επίπεδο σχεδιασμού τουλάχιστον πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρωτότυπου Urus, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2012 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου του Πεκίνου.

auto.in.gr

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024