Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη συγχώνευση με τον όμιλο GM ζητά ο «Μr. Fiat-Chrysler»

Τη συγχώνευση με τον όμιλο GM ζητά ο «Μr. Fiat-Chrysler»

Ο Sergio Marchionne απηύθυνε επιστολή με αίτημα συγχώνευσης στην επικεφαλής του ομίλου GM με την FCA, σύμφωνα με δηλώσεις του John Elkan, προέδρου του αμερικανο-ιταλικού ομίλου o οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κρούση για συνεργασίες «δεν ήταν η μοναδική».

Ε-mail ζητώντας τη συγχώνευση της GM με την Fiat-Chrysler έστειλε ο ισχυρός άνδρας του ομίλου, Sergio Marchione στην επικεφαλής του αμερικανικού ομίλου GM, Mary Barra σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο John Elkann, πρόεδρος της FCA.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο Ιταλός η συγκεκριμένη πρόταση προς την GM «δεν ήταν το μόνο e-mail, δεν ήταν η μόνη συζήτηση που έγινε» αναφερόμενος στην ήδη γνωστή επιθυμία του Sergio Marchionne να αναζητά νέες συνέργιες με στόχο την περιστολή των δαπανών.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Fiat-Chrysler θα εξετάσει και το ενδεχόμενο επιδίωξης εχθρικής προσφοράς εξαγοράς της GM ή άλλου «παίκτη» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ο John Elkan περιορίστηκε να απαντήσει ότι «θα δράσουμε με αποφασιστικότητα αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πράξουμε κάτι που να έχει νόημα για μας».

Όπως, εξάλλου, είχε δηλώσει ανοιχτά ο Sergio Marchionne τον προηγούμενο μήνα, απαιτούνται περισσότερες συνεργασίες προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των «παικτών» στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και να διασφαλιστούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για την κατασκευή πιο φιλικών προς το περιβάλλον και ασφαλέστερων αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση της GM στο e-mail του S. Marchionne, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η ιδέα της συγχώνευσης με την Fiat-Chrysler φέρεται να μην έχει τη στήριξη και το ενδιαφέρον της Mary Barra ή άλλων στελεχών του αμερικανικού ομίλου, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση ή ανακοίνωση για αυτό από την GM ή την FCA.

auto.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024