Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο «σπίτι» της Volvo, στο Gothenburg το διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια των οχημάτων

Στο «σπίτι» της Volvo, στο Gothenburg το διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια των οχημάτων

Το διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια και σημαντικότερο του είδους του που διοργανώνεται από την Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των Η.Π.Α. (NHTSA) θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη της Volvo, από 8-11 Ιουνίου.

Στην έδρα της Volvo, στο Gothenburg, θα φιλοξενηθεί η φετινή διοργάνωση του σημαντικότερου διεθνούς συνεδρίου για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Διεθνές Τεχνολογικό Συνέδριο για την Αναβαθμισμένη Ασφάλεια Οχημάτων», γνωστού ως ESV (Enhanced Safety of Vehicles) το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου στη σουηδική πόλη.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των Η.Π.Α. γνωστή ως NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) και έχει διεθνή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή κρατικών υπηρεσιών, κατασκευαστών αυτοκινήτων, ακαδημαϊκών και άλλων φορέων που έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την ασφάλεια, από όλο τον κόσμο. Κύριο αντικείμενo των εργασιών του συνεδρίου θα είναι η παρουσίαση επιστημονικών μελετών, κυβερνητικών εκθέσεων και εργαστηρίων, με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των οχημάτων σε μια πιο εξελιγμένη βαθμίδα.

«Η φετινή διεξαγωγή του συνεδρίου στη γενέτειρα της Volvo Cars, το Gothenburg, ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική, καθώς η Volvo είναι αδιαμφισβήτητη ηγέτις στο πεδίο της έρευνας για την ασφάλεια των οχημάτων. Είναι γνωστή η πάγια δέσμευσή μας για την εξέλιξη λύσεων ασφάλειας που θα εφαρμόζονται σε πραγματικές συνθήκες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία αυτοκινήτων που θα είναι αδύνατο να συγκρουστούν. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, με το Vision 2020 στοχεύουμε μέχρι το 2020, να έχουμε αναπτύξει την αναγκαία τεχνολογία ώστε μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα νέο Volvo. Έχουμε δημόσια δεσμευτεί για αυτό και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα το πετύχουμε», τόνισε ο Dr. Peter Mertens, επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης στη Volvo Cars.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Volvo Cars θα παρουσιάσει την καθοριστική της συνεισφορά στην ασφάλεια σε πολλά πεδία με διαφορετικό αντικείμενο. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει μελέτες για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τις αντιδράσεις του ανθρώπινου μυϊκού συστήματος σε συνθήκες που προηγούνται μιας σύγκρουσης, κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της απόσπασης της προσοχής του οδηγού και τα ατυχήματα που οδηγούν σε εκτροπή εκτός δρόμου. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει παρουσίαση των νέων συστημάτων ασφαλείας που ενσωματώνονται στο νέο XC90.

auto.in.gr

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024