Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot 308 GTi 2016: Η ισχύς 270 ίππων.... γυμνή

Peugeot 308 GTi 2016: Η ισχύς 270 ίππων…. γυμνή

Η πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου δίνει το στίγμα της μέσω μιας σειράς ληψεων του φωτογραφικού φακού.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της γαλλικής φίρμας για την παρουσίαση μιας έκδοσης επιδόσεων του 308 στο βρετανικό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood το ισχυρότερο μοντέλο μαζικής παραγωγής που έχει κατασκευάζει ποτέ η Peugeot, δίνει το στίγμα του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο –και χωρίς καμουφλαζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 308 GTi θα αξιοποιήσει ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας που συναντάμε στο RCZ R με χωρητικότητα 1,6 λίτρων και απόδοση 270 ίππων.

Σε ό,τι αφορά τις οπτικές διαφοροποιήσεις που θα αναλάβουν να δώσουν το στίγμα της ισχύος του, μια προσεκτική παρατήρηση στο δοκιμαστικό πρωτότυπο αποκαλύπτει μεγαλύτερους τροχούς με νέας σχεδίασης σπορ ζάντες με ματ και ασημί λεπτομέρειες πίσω από τις οποίες διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες του ενισχυμένου συστήματος πέδησης.

Στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει το πιο διακριτό spoiler ενώ το πιο μυώδες σκεπτικό συνεχίζει και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα. Πίσω κυριαρχεί η διπλή απόληξη της εξάτμισης και ο αεροδυναμικός διαχύτης.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης τις προδιαγραφές του πανίσχυρου “hot hatch” θα συμπληρώσει μια αναβαθμισμένη σπορ ανάρτηση και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση της ισχύος.

Το 308 GTi αναμένεται να είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Auto Express

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024