Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC 2016: Η αποδοτικότητα του δυναμισμού

Mercedes-Benz GLC 2016: Η αποδοτικότητα του δυναμισμού

H νέα GLC αποκαλύπτεται προσφέροντας εκτός από το δυναμικότερο σχεδιασμό της, μεγαλύτερη αποδοτικότητα με τη συνδρομή της τεχνολογίας που πρωτοσύστησε η C-Class, ενώ περιλαμβάνει στις τάξεις της για πρώτη φορά στην κατηγορία και μια plug-in υβριδική έκδοση.

H γερμανική φίρμα, πιστή στην υπόσχεσή της, έκανε και επισήμως τα αποκαλυπτήρια της νέας GLC, του μοντέλου που προορίζεται να αντικαταστήσει την GLK.

Σχεδιαστικά η GLC διαθέτει περισσότερες καμπύλες τις οποίες αναμιγνύει αρμονικά με τη χαρακτηριστική SUV σιλουέτα και χαρακτηριστικά ακολουθώντας το ίδιο αισθητικό μοτίβο με την μικρότερη GLA, προς όφελος ενός πιο δυναμικού και σπορ προφίλ.

Έχοντας ως αφετηρία την C-Class και αξιοποιώντας την ίδια «πλούσια» σε αλουμίνιο αρχιτεκτονική η νέα GLK περιορίζει το βάρος της κατά 80 κιλά, ενώ ταυτόχρονα έχει και κατά 11,8 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το μοντέλο που αντικαθιστά, στοιχείο, που ενισχύει την άνεση σε ό,τι αφορά τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Παράλληλα οι Γερμανοί υπόσχονται και ένα πιο πρακτικό χώρο αποθήκευσης αποσκευών χάρη και στη νέα σχεδίαση της θύρας αποσκευών, με όγκο που ανέρχεται έως και 1.600 λίτρα.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η γνώριμη εικόνα που πρωτοσυναντήσαμε στην C-Class προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μεσαίου SUV και η οποία αναμιγνύει το σύγχρονο design με την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 7,0 ή κατ΄επιλογή 8,4 ιντσών.

Οι υποψήφιοι αγοραστές της θα μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών υλικών για τις επενδύσεις από ύφασμα έως δέρμα σε ποικίλες αποχρώσεις, συνδυάζοντάς το με λεπτομέρειες από αλουμίνιο, ανθρακονήματα ή ξύλο ενώ στις προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνεται και πανοραμική ηλιοροφή.

Όπως και η GLK, η νέα GLC προσφέρει μια ποικιλία επιλογών σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα ενώ προσθέτει και μια plug-in υβριδική έκδοση στην γκάμα της η οποία αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία της.

Αναλυτικότερα, η GLC θα είναι διαθέσιμη σε τρεις συμβατικές τετρακίνητες εκδόσεις, δύο πετρελαίου και μία βενζίνης. Ο λόγος για τις 220 d 4MATIC με ισχύ 170 ίππων και 400 Nm ροπής, την 250 d 4MATIC με απόδοση 204 ίππους και 500 Nm ροπής και τη βενζινοκινίνητη 250 4MATIC η οποία προσφέρει 211 ίππους και 350 Nm ροπής.

Σε ότι αφορά την plug-in υβριδική έκδοση C 350 e 4MATIC αξιοποιεί τον παραπάνω βενζινοκινητήρα των 211 ίππων σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων. Το μηχανικό σύνολο δίνει την δυνατότητα στο γερμανικό SUV να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 235 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 34 χλμ. ενώ εκλύει στην ατμόσφαιρα μόλις 60 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα, ένα μέγεθος που αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της κατηγορίας για τετρακίνητο SUV.

auto.in.gr

Sports in

Στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς (113-98, vid)

Οι Σέλτικς επικράτησαν με 113-98 των Καβαλίερς στο Game 5 και «έκλεισαν» θέση για τους τελικούς της Ανατολής στο NBA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024